Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková s problémy udolala Džábirovou, Muchová na Williamsovou nestačila

Karolína Plíšková vydřela postup do osmifinále grandslamového US Open. Třetí nasazená česká hráčka měla ve třetím kole po jasném úvodu problémy s Uns Džábirovou, ale Tunisanku zdolala 6:1, 4:6 a 6:4. Karolína Muchová velkou výzvu v podobě Sereny Williamsové nezvládla a šestinásobné vítězce newyorského turnaje podlehla 3:6, 2:6.

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Robert Deutsch

V první hře odvracela Plíšková brejkbol, Džábirová při něm trefila síť a pak se Češka rozjela. Dvaašedesátou hráčku žebříčku přehrávala, za stavu 4:0 sice neudržela podání, ale ziskem dalších dvou her první sadu uzavřela.

První Tunisanka ve 3. kole US Open si nechala před druhým setem zalepit pravé koleno a ošetření si vyžádala ještě několikrát. Plíšková vedla 2:0, ale pak vypadla z rytmu. Džábirová riskovala a pálila na soupeřku rány ze všech pozic.

Plíšková najednou ztratila ve druhém setu pět her v řadě. V gamu na 2:5 hodila frustrovaně raketou o zem, rám praskl a dostala varování. Ještě snížila na 4:5, ale pak znovu přišla o vachrlaté podání a poprvé v turnaji ztratila set.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková přes problémy postoupila do osmifinále US Open

I rozhodující sadu začala Plíšková brejkem a po dalším zvýšila na 4:1. Dál se ale nemohla trefit do prvního servisu a po druhém podání ji soupeřka ničila vítěznými returny.

Za stavu 4:3 odvrátila dva z vysokého počtu 23 brejkbolů, kterým v duelu čelila, a zápas po dvou hodinách a osmi minutách ukončila.

"Ona se od druhého setu hodně zlepšila a zahrála několik neuvěřitelných míčů. Trefovala všechno ze všech pozic, což pro mě není příjemné. Jsem super nadšená, že jsem prošla dál," oddechla si Plíšková.

V cestě ke čtvrté účasti ve čtvrtfinále US Open v řadě bude turnajové trojce Plíškové stát Britka Johanna Kontaová, která vyřadila Číňanku Čang Šuaj.

Sedmadvacetiletá Plíšková bojuje v New Yorku o první grandslamový titul i o post světové jedničky. Aktuálně potřebuje postoupit do semifinále, aby měla šanci vrátit se na trůn, na kterém už byla osm týdnů v roce 2017.

Wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová začala duel s Williamsovou bez bázně a s favoritkou dokázala držet krok.

Od stavu 2:3 ale Američanka vyhrála sedm gamů v řadě, získala první set a ve druhém se ujala vedení 3:0. Teprve pak třiadvacetiletá Češka její sérii zastavila a na třetí pokus dokonce využila brejkbol.

Víc než snížit na 2:3 už ale nedokázala. Stejně jako vloni při grandslamové premiéře v New Yorku tak vypadla ve třetím kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články