Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková na titul v Thajsku nedosáhla, ve Francii slavila Peschkeová

Pattaya/Paříž - Na druhý titul ve své kariéře sahala v thajské Pattaye Karolína Plíšková, avšak ve finále byla nad její síly ruská hráčka Jekaterina Makarovová. Plíšková podlehla po setech 3:6 a 6:7. Makarovová už v semifinále vyřadila jinou českou tenistku Andreu Hlaváčkovou. Na turnaji v Paříži získala už svůj dvacátý šestý titul v kariéře Květa Peschkeová - s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou ve finále zdolaly maďarsko-francouzský pár Timea Babosová, Kristina Mladenovicová 6:7, 6:4, 10:5.

Karolína Plíšková
zdroj: isifa/Getty Images autor: Stanley Chou

Plíšková navzdory finálové porážce prožila jeden z nejlepších týdnů na WTA Tour. Úspěšnější než nyní v Thajsku byla pouze loni v sousední Malajsii, v jejíž metropoli Kuala Lumpur získala svůj první titul. Se čtvrtou nasazenou Makarovovou prohrála první set poté, co v osmé hře ztratila jedinkrát v zápase své podání. Sama měla v duelu pět brejkbolů, ale ani jeden nevyužila. "Ona hrála celý zápas lépe než já. Já se snažila udržet v zápase a bojovat," řekla Plíšková po utkání.

V tie-breaku druhé sady měla vítězka juniorky z Australian Open 2010 dvě šance na zisk sady, ale pětadvacetiletá Ruska dokázala obě odvrátit a sama využila první mečbol na 9:7. Po třech a půl letech tak získala druhý turnajový titul.

Plíšková v turnaji dvakrát otočila téměř ztracený zápas. Ve druhém kole prohrávala ve třetí sadě s Ruskou Allou Kudrjavcevovou 0:3, ale set otočila a postoupila, ve čtvrtfinále zase porazila ze dvou mečbolů třetí nasazenou Rumunku Soranu Cirsteaovou. "Doufala jsem, že bych to mohla dokázat i ve finále, ale do třetice se to nepovedlo," řekla Plíšková.

Turnaj v Pattaye - finále dvouhry:

Makarovová (4-Rus.) - Karolína Plíšková 6:3, 7:6 (9:7).

V Paříži se radovala Peschkeová

Květa Peschkeová získala na turnaji v Paříži první letošní deblový titul. Dvouhru ovládla Ruska Anastasia Pavljučenkovová, která získala svůj šestý a nejcennější titul v kariéře. Třetí nasazenou Saru Erraniovou z Itálie dnes porazila 3:6, 6:2, 6:3 a připsala si první triumf na turnaji kategorie Premier.

Pro Peschkeovou to bylo 26. vítězství ve čtyřhře na turnaji WTA. V Paříži se někdejší jednička deblového žebříčku radovala potřetí. V roce 2005 vyhrála ve francouzské metropoli s Ivetou Benešovou, o rok později navázala triumfem s domácí Émilií Loitovou. S Grönefeldovou získala osmatřicetiletá česká tenistka osmý titul a první od vítězství v Cincinnati loni v srpnu.

Dvaadvacetiletá Pavljučenkovová korunovala celkovým vítězstvím skvělý týden, během nějž porazila čtyři nasazené hráčky. V Paříži překvapila výhrami nad sedmičkou Carlou Suárezovou, čtyřkou Angelique Kerberovou a především v semifinále nad jedničkou Marií Šarapovovou.

S turnajovou trojkou Erraniovou přitom Pavljučenková směřovala k porážce, neboť po sedmi ztracených gamech v řadě prohrávala 3:6 a 0:2. Následně však předvedla sérii sedmi vyhraných her ona, srovnala na 1:1 a v osmém gamu třetí sady získala vítězným returnem z bekhendu rozhodující brejk na 5:3. Vítězka Australian Open ve čtyřhře Erraniová tak nedosáhla na pařížský titul ani na druhý pokus, ve finále Open GDF Suez prohrála druhý rok po sobě.

Výsledky:

Čtyřhra - finále: Grönefeldová, Peschkeová (3-Něm./ČR) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6:7 (7:9), 6:4, 10:5.

Dvouhra - finále: Pavljučenková (Rus.) - Erraniová (3-It.) 3:6, 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články