Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plíšková: I na dobrých zápasech najdu negativa. Ale tohle se povedlo

New York – Sebekritika ustoupila. Karolíně Plíškové se osmifinálový duel proti Jennifer Bradyové povedl, vyhrála ve dvou setech a čeká ji čtvrtfinále. "Dobrý bylo skoro všechno," líčila světová jednička.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Důvodů k dobrému pocitu ze hry Plíšková v předešlých dvou zápasech v New Yorku moc neměla. Proti Bradyové ale hrála světová jednička výborně a soupeřce nic nedovolila, proto mohla sčítat pozitiva. "Dobré bylo skoro všechno. Úplně jsem nestihla udělat nic blbě, když to bylo takhle rychlé," řekla.

"Od začátku to plynulo, ona moc nehrála a mně vycházelo skoro všechno. Od servisu po returny, které jsem měla skvělé. Měla jsem v hlavě, že do toho půjdu a nebudu vzadu někde běhat a vracet. To byl největší posun. Jako největší plus bych vypíchla, že jsem hrála fakt agresivně," vypočítala.

Plíšková je často nespokojená i po vyhraném zápasu nebo celém turnaji. "Se mnou je to těžké. Jsem frustrovaná skoro každý turnaj. I na dobrých zápasech najdu negativa," přitakala. Perfekcionistkou by se ale nenazvala. "Je to trochu jiné. Jenom prostě vždycky vidím ty špatné věci, na všem. Ale dneska jich opravdu moc nebylo."

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková s Bradyovou neměla potíže a postoupila do čtvrtfinále

Utkání s Bradyovou stihla za pětačtyřicet minut. "Čas jsem neřešila, to by bylo blbě, ale chtěla jsem zápas ukončit co nejdřív," řekla tenistka. Zjistila, že hraje rychle, když se čas objevil na obří obrazovce nad kurtem. "Až mě čas překvapil. Plynulo to, ale že to je až takhle rychlé, jsem si nemyslela," divila se Plíšková.

Hrála s větší lehkostí i proto, že už se dostala do další fáze turnaje. "Prožila jsem si tři zápasy, kdy to bylo o nervech. Teď už to bylo hlavně o tenisu. Už si spíš vybírám, kam zahraju, zaservíruju, a když jsem v tomhle stádiu, tak je to dobrý," řekla. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články