Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Pegulaová vyzve ve finále v Torontu Anisimovovou a Rubljov v Montrealu Popyrina

Obhájkyně titulu Jessica Pegulaová a Amanda Anisimovová si zahrají ve finále turnaje WTA 1000 v Torontu. Dvě Američanky se na Canadian Open utkají o vítěznou trofej poprvé od roku 2001, kdy o titul hrály Serena Williamsová s Jennifer Capriatiovou. Pátý nasazený Rus Andrej Rubljov pak porazil v semifinále v Montrealu Itala Mattea Arnaldiho 6:4, 6:2 a jako první tenista v této sezoně postoupil podruhé do finále turnaje Masters. Ve finále se utká s Australanem Alexeiem Popyrinem, který přehrál Američana Sebastiana Kordu 7:6, 6:3.

Jessica Pegulaová
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Dan Hamilton

Třetí nasazená Pegulaová porazila v semifinále Rusku Dianu Šnajderovou 6:4, 6:3 a svou bilanci na kanadském turnaji elitní kategorie, který pořádají střídavě Toronto a Montreal, vylepšila na 16:2. Může se stát první tenistkou, která obhájí titul od roku 2000, kdy to dokázala Švýcarka Martina Hingisová.

Dvaadvacetiletá Anisimovová zdolala v semifinále osmou nasazenou krajanku Emmu Navarrovou 6:3, 2:6, 6:2 a stala se nejníže postavenou finalistkou Canadian Open v historii. Poté, co se v minulém roce v zájmu svého psychického zdraví stáhla na devět měsíců z okruhu WTA, figuruje aktuálně na 132. místě světového žebříčku.

Pegulaová, jež vede bilanci vzájemných zápasů 2:0, bude hrát o šestý titul ve dvouhře. Anisimovová usiluje o třetí trofej, naposledy se radovala v roce 2022 v Melbourne.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rubljov si v Montrealu zahraje o titul s Popyrinem

Rubljova nevykolejila ani přestávka kvůli dešti

Vítěze z Madridu Rubljova nezastavila ve druhé sadě ani dlouhá přestávka kvůli dešti. Vzhledem k velkému zpoždění programu se finále s Australanem Alexeiem Popyrinem uskuteční až v pondělí.

"To čekání za to stálo. Jsem rád, že jsem v Kanadě poprvé ve finále. Zkusím se dát dohromady, dobře si odpočinout a připravit se," řekl šestadvacetiletý Rubljov, jenž vyřadil v sobotním čtvrtfinále světovou jedničku a obhájce titulu Itala Jannika Sinnera. V pondělním finále bude hrát o třetí letošní titul a celkově 17. v kariéře.

Popyrin nejprve v nedělní dohrávce čtvrtfinálového programu zdolal čtvrtého nasazeného Huberta Hurkacze, i když byl dva fiftýny od vyřazení. V semifinále zvládl také duel s Kordou, jenž minulý týden triumfoval ve Washingtonu. Proti Rubljovovi čeká Popyrina boj o třetí titul kariéry a první letošní.

Zpoždění programu v Montrealu způsobily v závěru týdne vytrvalé deště v důsledku doznívající tropické bouře Debby.

Kanadské tenisové turnaje:

Turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 8 122 428 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Rubljov (5-Rus.) – Arnaldi (It.) 6:4, 6:2, Popyrin (Austr.) – Korda (USA) 7:6 (7:0), 6:3.

Turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 3 211 715 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Pegulaová (3-USA) – Šnajderová (14-Rus.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články