Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Nadal na US Open startovat nebude, vynechá ho podruhé za sebou

Rafael Nadal se rozhodl nestartovat na US Open. Vynechá tak již třetí grandslam v této sezoně. Naposledy se vítěz 22 grandslamových titulů představil na olympijském turnaji a jeho dalším startem má nyní být zářijový Laver Cup, který se odehraje v Berlíně.

Rafael Nadal
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

"Rozhodl jsem se letos nestartovat na US Open, na místě, odkud mám tolik úžasných vzpomínek. Budou mi chybět elektrizující noční zápasy v New Yorku na stadionu Arthura Ashe, ale nemyslím si, že bych teď ze sebe mohl vydat maximum. Moc děkuji svým americkým fanouškům. Budete mi chybět a uvidíme se někdy jindy," řekl Nadal. 

Rodák z Mallorcy se naposledy představil na kurtech během olympijských her v Paříži. V singlu dohrál ve 2. kole, kdy nestačil na pozdějšího vítěze Srba Novaka Djokoviče. Ve čtyřhře se dostal s krajanem Carlosem Alcarazem do čtvrtfinále. Po posledním utkání řekl, že se ohledně startu na US Open teprve rozhodne.

Nadalovo pokračování v kariéře komplikují v posledních letech zdravotní potíže. Vloni absolvoval operaci kyčle, letos ho trápily například poraněné břišní svaly. Ze čtyř grandslamových podniků se španělský tenista zúčastnil jen Roland Garros, kde nestačil v 1. kole na pozdějšího finalistu Němce Alexandera Zvereva.

US Open vynechá Nadal podruhé za sebou. Turnaj, v němž v letech 2010, 2013, 2017 a 2019 triumfoval, hrál naposledy v roce 2022, kdy prohrál v osmifinále s Američanem Francesem Tiafoem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články