Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Nosková postoupila v Brisbane do semifinále a čeká ji Rybakinová. Bouzková v Aucklandu vypadla

Linda Nosková postoupila na turnaji v Brisbane do semifinále. Devatenáctiletá Češka ve čtvrtfinále porazila Mirru Andrejevovou 7:5, 6:3. O účast ve finále si zahraje se světovou čtyřkou Jelenou Rybakinovou. Naopak Marie Bouzková v Aucklandu končí ve čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Linda Nosková postoupila v Brisbane do semifinále

Nosková ve čtvrtém utkání v Brisbane poprvé nemusela hrát tři sety. V úvodní sadě duelu s Andrejevovou, jež byla ve čtvrtfinále na WTA Tour poprvé v kariéře, nebylo pro obě tenistky výhodou podání. Během devíti her každá z hráček proměnila tři brejkboly.

Noskové se to potom podařilo ještě jednou ve dvanáctém gamu a jako první v Brisbane vzala Andrejevové set. Také druhé dějství obě hráčky začaly ztrátou podání, ale pak už byla česká tenistka na servisu jistější, při vedení 3:2 zaznamenala další brejk a utkání už dopodávala do vítězného konce.

Zápas byl prvním čtvrtfinálovým duelem teenagerek na akci minimálně úrovně WTA 500 od roku 2009, kdy proti sobě nastoupily na US Open Caroline Wozniacká a Melanie Oudinová. Nosková zatím kopíruje loňský vstup do sezony, kdy prorazila z kvalifikace až do finále v Adelaide. Do boje o titul prošla potom také v srpnu v Praze, na první turnajový triumf ale stále čeká.

Dvouhra – čtvrtfinále:

Nosková (ČR)  Andrejevová (Rus.) 7:5, 6:3, Rybakinová (2-Kaz.)  Potapovová (11-Rus.) 6:1, skreč, Azarenková (8-Běl.)  Ostapenková (3-Lot.) 6:3, 3:6, 7:5.

V Aucklandu naopak dohrála Marie Bouzková, která vypadla ve čtvrtfinále. Pátá nasazená Češka nenašla ani ve třetím zápase za sebou recept na Elinu Svitolinovou z Ukrajiny a turnajové dvojce podlehla za 66 minut 0:6, 3:6.

Pětadvacetiletá Bouzková se v úvodním setu nedokázala proti přesněji hrající soupeřce prosadit. Svitolinová jen minimálně kazila a svým tlakem nutila bránící se českou reprezentantku k častým chybám.

Po kanáru v prvním setu vykřesala Bouzková naději na obrat v úvodu druhé sady, v níž využila svoji první šanci v zápase na brejk. Dostala se do vedení 3:1, náskok ale neudržela a po dalších dvou ztrátách podání prohrála.

Šanci na titul má Bouzková v Aucklandu ještě ve čtyřhře. Po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové, s níž tvoří první nasazený pár, ji v sobotu čeká semifinále. V prvním duelu o postup do finále dnes neuspěla Anna Sisková, která ve dvojici s Francouzkou Jessikou Ponchetovou podlehla kazašsko-slovenskému páru Anna Danilinová, Viktória Hrunčáková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články