Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková s Macháčem skončili v Brisbane, Fruhvirtová v Aucklandu. Dál jde pouze Nosková

Českým tenistům se na turnajích v Brisbane a Aucklandu převážně nedařilo. Ve třetím kole dohrála Karolína Plíšková, když nestačila na Jelenu Ostapenkovou 2:6, 6:4 a 3:6. Skončili také Tomáš Macháč, který prohrál s Rinkym Hijikatou 7:5, 2:6 a 6:7, a Brenda Fruhvirtová (3:6 a 0:6 s Cori Gauffovou). Do čtvrtfinále tak postoupila pouze Linda Nosková po vítězství nad Juliou Rieraovou 6:1, 6:7 a 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíškovou v Brisbane vyřadila Ostapenková

Plíšková nevstoupila v Brisbane do zápasu dobře a rychle prohrávala 0:3. Ve druhé sadě dokázala bývalá světová jednička srovnat, ale v rozhodujícím setu ztratila za stavu 2:3 podání a Ostapenková už výhodu nepustila. Jednatřicetiletá hráčka prohrála s vítězkou Roland Garros z roku 2017 potřetí za sebou, když s Ostapenkovou ztratila i oba loňské zápasy. Lotyška si o postup do semifinále zahraje s Viktorií Azarenkovou.

Nosková sice první sadu bez problémů vyhrála, ale nakonec i ve třetím zápase na turnaji potřebovala na postup tři sety. Ve druhé sadě totiž neudržela vedení 3:0 a ztratila ji 4:7 v tie-breaku. Rozhodující set už ale opět byl jasnou záležitostí Noskové, která si tak zajistila první čtvrtfinálovou účast od srpna. Její soupeřkou bude Mirra Andrejevová, která porazila dvakrát 6:1 domácí Arinu Rodionovovou.

Macháč v prvním setu otočil čtyřmi body za sebou nepříznivé skóre 3:5 a obrat z 0:2 na 3:2 předvedl i v rozhodující sadě. Na čtvrtfinále to však nestačilo, protože v tie-breaku třiadvacetiletý Čech prohrál 4:7.

Výsledky v Brisbane:

Dvouhra – 2. kolo: Hijikata (Austr.) – Macháč (ČR) 5:7, 6:2, 7:6 (7:4), Thompson (Austr.) – Humbert (4-Fr.) bez boje.

Dvouhra – 3. kolo: Nosková (ČR) – Rieraová (Arg.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:3, Ostapenková (3-Lot.) - Karolína Píšková (16-ČR) 6:2, 4:6, 6:3, Azarenková (8-Běl.) – Burelová (Fr.) 7:5, 6:2.

Brenda Fruhvirtová
zdroj: Reuters autor: Clodagh Kilcoyne

Hraje se také v Aucklandu, kde dohrála šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová. Ve druhém kole prohrála 3:6 a 0:6 se světovou trojkou Američankou Cori Gauffovou.

V prvním setu se Fruhvirtová sice po brejku ujala vedení 2:1, ale Gauffová čtyřmi body za sebou skóre otočila. Druhá sada už poté byla jasnou záležitostí obhájkyně titulu. "Odehrála dobrý zápas," pochválila soupeřku Gauffová. "Znám ji od deseti let, ve Francii jsme i s její sestrou trénovaly ve stejné akademii. Je skvělé ji vidět na tour a jsem si jistá, že to dotáhne daleko," přidala úřadující vítězka US Open.

Fruhvirtová, které v žebříčku patří 117. místo, si v Aucklandu posedmé zahrála v hlavní soutěži turnaje WTA. Díky výhře nad Annou Blinkovovou z Ruska v úvodním kole si připsala první vítězství mezi elitou.

Jasno je také o čtvrtfinálové soupeřce Marie Bouzkové. Pátá nasazená hráčka se utká s druhou nasazenou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny, která vyřadila 6:7, 7:6 a 6:1 vítězku US Open z roku 2021 Emmu Raducanuovou. Se Svitolinovou se Bouzková na okruhu WTA střetla dosud třikrát a má s ní bilanci jedné výhry a dvou porážek. 

Ve vítězném návratu po roční pauze pokračuje Španěl Rafael Nadal. Bývalý první hráč světa si ve druhém kole poradil 6:1, 6:2 s Jasonem Kublerem z Austrálie a ani ve druhém vystoupení na turnaji neztratil set. O postup do semifinále si vítěz 22 grandslamů, který minulý ročník prakticky celý vynechal kvůli problémům s kyčlí a následné operaci, si zahraje s dalším domácím tenistou Jordanem Thompsonem.

Výsledky v Aucklandu:

Dvouhra – 2. kolo: Gauffová (1-USA) – B. Fruhvirtová (ČR) 6:3, 6:0, Martičová (7-Chorv.) – Jüan Jüe (Čína) 6:2, 6:2, Gračovová (8-Fr.) – Sunová (Švýc.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články