Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Navrátil nominoval na Švýcary i Veselého

Prostějov - Vítěznou trojici tenistů z loňského ročníku Davisova poháru Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka a Lukáše Rosola nominoval kapitán Jaroslav Navrátil k zápasu prvního kola ve Švýcarsku. Čtvrtým mužem sestavy na utkání, které se bude hrát od 1. do 3. února v Ženevě, je Jiří Veselý.

Češi jsou při neúčasti Rogera Federera ve švýcarské sestavě favoritem utkání, což Navrátil nezastíral. "Nahrává tomu i forma našich kluků na Australian Open. Po rozpačitých výkonech na začátku roku jsou výsledky dobré. Nominace prvních tří hráčů byla jasná," řekl kapitán na dnešní tiskové konferenci v Prostějově. Tušilo se, že Federer v sestavě švýcarského kapitána Severina Lüthiho nebude, což se potvrdilo v pondělí. "Potěšilo mě to, přesto soupeře bez Federera nemůžeme v žádném případě podcenit, i tak bude kvalitní. Vždyť Stanislas Wawrinka je hráčem první dvacítky," dodal kapitán.

Spolu se světovou sedmnáctkou Wawrinkou švýcarský tým tvoří Mark Chiudinelli (148. v žebříčku ATP), Henri Laaksonen (291.), Michael Lammer (360.) a Sandro Ehrat (353.). Navrátil v rámci dlouhodobé koncepce zařadil na čtvrté místo v týmu Veselého. "Loni dosahoval velmi dobrých výsledků. V příštích letech musíme prosazovat do týmu více mladých hráčů," řekl Navrátil. Spokojen je i s tím, že se zápas bude hrát na tvrdém povrchu. "Vzhledem k současným turnajům je dobré, že Švýcaři nezvolili antuku," poznamenal Navrátil.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT24

Před tenisty stojí v letošní sezoně obhajoba prvenství v Davisově poháru a stejný cíl mají ve Fed Cupu tenistky, které o týden později v Ostravě v prvním kole hostí Austrálii. "Jsme nyní v roce nula. Zopakovat loňské výsledky se zdá být nemožné. Ale hned v prvním kole Davisova poháru nám přálo štěstí v tom, že za Švýcarsko nenastoupí Federer," tvrdí Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketingově zajišťovala obě finále. "Nominace záleží i na vztazích s hráči. Klademe si za cíl, aby všichni nominovaní byli ochotni nastoupit," vysvětlil Černošek. V náročném tenisovém roce je hodně akcí. "Přesvědčit tenisty, aby hráli, je hodně obtížné. Zatím máme se všemi dohody, že nastoupí," dodal.

Předprodej už začal, očekává se plná hala

V pondělí začal předprodej vstupenek na ostravské utkání prvního kola Fed Cupu s Austrálií. Lístky jsou v balíčku za 790 a 990 Kč. "Také prodáváme vstupenky na jednotlivé dny," uvedl ředitel České sportovní Vladimír Šafařík. ČEZ Arena bude mít kapacitu 5 500 diváků, pořadatelé přistaví ještě jednu tribunu. "Zájem fanoušků je hned po prvních dnech předprodeje značný. Očekáváme, že hala bude plná, k dispozici je ještě zhruba polovina vstupenek," řekl Šafařík.

Hala se začne přebudovávat na tenisový areál o víkendu 2. a 3. února. O den později již začnou oba týmy trénovat. Povrch bude stejný jako při minulých zápasech. Kapitán českých tenistek Petr Pála sleduje pozorně svoje svěřenkyně na turnajích v Austrálii. "Je dobře, že Petra Kvitová zvládla ošidné první kolo a Lucka Šafářová má na svém kontě první vítězství. Také Hlaváčková s Hradeckou vstoupily do turnaje slušně," uvedl v SMS zprávě novinářům.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká nominace na Davis Cup proti Švýcarsku



Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články