Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Navrátil: Kdo půjde do čtyřhry, zatím nevím. Situace je však těžká

Ostrava – Buď všechny zbylé zápasy vyhrají, anebo je po čtyřech letech čeká opět boj o udržení ve Světové sérii. Čeští tenisté jsou po úvodních dvouhrách 1. kola Davisova poháru proti Austrálii, které prohráli, v těžké situaci. Jiskru naděje mohou vykřesat ve čtyřhře, ale kapitán Jaroslav Navrátil zatím netuší, koho do ní nasadí. Přímý přenos utkání sledujte na ČT 2 nebo na našem webu od 13:30.

Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil (vlevo) a Lukáš Rosol
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Určitě jsem si nepřál stav 0:2, viděl jsem to alespoň na 1:1," řekl Navrátil po dvouhrách, ve kterých nejdříve Lukáš Rosol prohrál s Thanasim Kokkinakisem 6:4, 6:2, 5:7, 5:7 a 3:6 a pak Jiří Veselý podlehl Bernardu Tomicovi 4:6, 3:6 a 6:7. "V tenisu není nikdy konec, ale situace je velice těžká," uvedl Navrátil. 

Především v prvním utkání měli Češi bod na dosah. Rosol získal první dvě sady a za stavu 5:4 podával na výhru. "Do té doby předvedl výkon, že jsme všichni koukali. Hrál odhodlaně, sice riskantně, a byl jasně lepším hráčem," řekl kapitán. 

Při podání na výhru ale Rosol podle Navrátila výměny uspěchal. "Prohrál si servis a měl čtyři gamy výpadek. V páté sadě byl Lukáš pod tlakem, ale říkal jsem mu, že se nic neděje. Zahrál vynikající game na 3:2, ale bohužel si neudržel servis, aby se zklidnil. To Lukáše prakticky srazilo, protože se letos nemůže opřít o vítězné zápasy a sebevědomí je trošičku horší," komentoval Navrátil koncovku. 

Za stavu 0:1 na zápasy měl Veselý proti Tomicovi složitou roli a o překvapení se nepostaral. "Jsou oba ťukači bez koncového úderu, ale Tomic byl dva sety trošičku agresivnější. Jirka bojoval, ale Tomic si to pohlídal," řekl Navrátil. 

Ještě večer se český tým sejde na poradu a bude řešit složení čtyřhry. Rosol i Veselý řekli, že jsou připraveni. "Jsem tady od toho, abych byl připravený každý den a do rána budu fit, abych podal stoprocentní výkon," ujistil Veselý. 

Zdá se ale, že Navrátil nasadí do páru dvacetiletého Pavláska, který je v daviscupovém týmu poprvé. "Je těžké postavit dva singlisty, kteří oba prohráli. Kdyby jeden z nich vyhrál, tak se mám o co opřít. Já se asi budu snažit zabudovat Pavláska. Je mladý, sice nezkušený, ale směrem k budoucnosti," uvažoval Navrátil. "Prakticky nemáme co ztratit, Australani mají výborný tým." 

Na tréninku zkoušel Navrátil všechny tři varianty pro čtyřhru, ale jasno neměl. "Každý pár vyhrál set," řekl Navrátil. "S Lukášem můžeme hrát dobrýho debla, oba dobře podáváme, což je v deblu strašně důležité. S Adamem jsme zas několik turnajů odehráli a některé úspěšně," řekl Veselý. 

Australané nasadí do čtyřhry dvojici Lleyton Hewitt a Samuel Groth. Nominace se musí oznámit nejpozději hodinu před zápasem, tedy ve 12:30. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články