Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Cítil jsem se jako lídr, ale nezvládl jsem to, litoval Rosol

Ostrava – Při jeho servisu mu chyběly dva míčky, aby si došel pro pohodlné vítězství. Lukáši Rosolovi však výborně rozjetou partii s teprve osmnáctiletým Australanem Thanasim Kokkinakisem nezvládl a prohrál 2:3 na sety. "Věděl jsem, že tenhle zápas bych měl vyhrát jako jednička. Je to holt nepříjemné," řekl Rosol. Češi i kvůli tomu po prvním dnu prohrávají 0:2 a jsou blízko baráže.

Zklamaný Lukáš Rosol
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Fanoušci po necelých dvou hodinách už viděli Rosola v šatně s vítězstvím a prvním bodem v kapse. Kokkinakis, který se na čtvrtečním losu překvapivě objevil v australské nominaci do úvodní dvouhry, ale ani jedinou hru od porážky nesložil zbraně a utkání dovedl k senzačnímu zvratu. 

"Zápas jsem měl dobře rozehraný. Měl jsem vedení 2:0, brejk ve třetím setu, bohužel jsem nedoservíroval. V pátém jsem vedl zase 3:2, tam jsem to měl odservírovat, měl jsem tři gameboly, ale nedohrál jsem to. Je to o jednom, dvou míčích, když je neuhrajete, ztratí se to," řekl Rosol. 

Devětadvacetiletého brněnského rodáka stáhly ke dnu nevynucené chyby. Udělal jich v celém utkání 74. "Hrálo se pět setů, ale je to dost. Já hraju na riziko, ne abych nic nezkazil. Tři sety to chodilo, ale koncovky třetího, čtvrtého a pátého setu jsem nedohrál, a to se mi nakonec vymstilo," řekl Rosol. 

Jednatřicátý hráč světa vede český výběr v Davisově poháru potřetí jako jednička a teprve na pátý pokus přišel v této roli o neporazitelnost. "Věděl jsem, že tenhle zápas bych měl vyhrát jako jednička. Je to holt nepříjemné. Jako lídr jsem se cítil, ale nezvládl jsem to. Beru to na sebe," řekl Rosol. 

Kokkinakis s každou povedenou výměnou na kurtu naopak rostl. Rozdíl 102 míst na žebříčku nakonec nebyl znát. "On se čím dál víc rozehrával. Já si na začátku dokázal držet servis, což byla taktika, ale on si zvykal na můj styl hry. Dobře mi pak returnoval a zezadu byl čím dál víc komfortnější," řekl Rosol. 

Ani magie týmové soutěže, k níž se Rosol upínal, nezabrala. V posledních měsících hledá formu, prohrál páté soutěžní utkání v řadě. Od ledna dokázal porazit jen v úvodním kole Australian Open Francouze Kennyho De Scheppera. "Udělal jsem maximum, ale nemám moc odehráno. Nevěřil jsem si v koncovce. Ale na debla se cítím, měl bych nastoupit," řekl Rosol. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články