Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nadala stále limitují bolavá záda, ale hlásí: Na to, že bych Australian Open nehrál, nemyslím

Dvacetinásobný gradslamový šampion Rafael Nadal neuvažuje o tom, že by se kvůli problémům se zády, kvůli nimž tento týden nepomohl španělským tenistům v ATP Cupu, odhlásil z Australian Open. Úvodní grandslam letošního roku má v Melbourne odstartovat v pondělí.

Rafael Nadal
zdroj: AP autor: Hamish Blair

"Můj stav není samozřejmě nic moc, protože jinak bych hrál na ATP Cupu," řekl Nadal a dodal, že ho záda trápí posledních 15 dnů. "Dělám všechno, co je v mých silách, abych byl připraven. To je vše, co se k tomu dá říct. Doufám, že se to bude zlepšovat." 

Čtyřiatřicetiletého Nadala trápí záda v průběhu celé kariéry, ale o odhlášení z Australian Open neuvažuje. "Na to, že bych nehrál, nemyslím. Druhá věc ale je, v jakém stavu na začátku turnaje budu," konstatoval slavný Mallorčan.

"Není to nic vážného, ale záda jsou stále ztuhlá, takže je těžké hrát s volností pohybu. Doufejme, že se to zlepší. Mám tu svého fyzioterapeuta, doktory, všichni mi maximálně pomáhají," pokračoval Nadal, který se zranil během karantény v Adelaide.

Bolavá záda ohrožují mimo jiné jeho útok na 21. grandslamový titul, jímž by se v historických tabulkách odpoutal od absentujícího Rogera Federera. Do turnaje vstoupí vítěz z Melbourne z roku 2009 v úterý, jeho prvním soupeřem bude Srb Laslo Djere. "Někdy se věci změní rychle. Zůstávám pozitivní a doufám, že to bude dobré," zakončil Nadal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články