Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nadal si pohrál s talentovaným Rubljovem a bezpečně postoupil do semifinále

New York - V jednoznačnou záležitost se proměnilo třetí čtvrtfinále mužské dvouhry na US Open. První hráč světa Rafael Nadal v něm udělil nemilosrdnou lekci devatenáctiletému Andreji Rubljovovi z Ruska, kterého deklasoval 6:1, 6:2 a 6:2. Španělský fenomén se v boji o finále střetne s vítězem duelu Roger Federer - Juan Martín del Potro.

Rafael Nadal na US Open
zdroj: REUTERS autor: Mike Segar

Rubljov, nejmladší čtvrtfinalista US Open od roku 2001, vyřadil během turnaje mimo jiné Bulhara Grigora Dimitrova a Belgičana Davida Goffina. Na Nadala ovšem nestačil. Udělal 43 nevynucených chyb a odešel poražen za hodinu a půl. "Odehrál jsem dobrý zápas. Andrej se vypořádával s prvním grandslamovým čtvrtfinále a dělal více chyb, než je zvyklý," řekl Nadal.

Levou rukou hrající patnáctinásobný grandslamový vítěz je ve svém šestadvacátém semifinále na turnaji „velké čtyřky“ a pošesté ve Flushing Meadows. "Hraju letos dobře na každém turnaji a tohle pro mě hodně znamená," pokračoval španělský tenista.

Poprvé v historii US Open se můžou Nadal a Federer střetnout na dvorci Arthura Ashe. "Je to zvláštní, protože jsme hráli proti sobě po celém světě. Lepší by to bylo finále, ale to se letos stát nemůže. Snad jindy," uvedl s úsměvem Nadal, který se na Federera s Del Potrem po očku podívá v televizi. "Budu připraven na jakéhokoli soupeře," dodal.

Grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 50,4 milionu dolarů):

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Nadal (1-Šp.) - Rubljov (Rus.) 6:1, 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články