Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Murrayho sezona zřejmě skončila, důvodem je zraněná kyčel

Glasgow - Andy Murray zřejmě ukončí sezonu. Důvodem dlouhé pauzy druhého hráče světového žebříčku jsou vleklé problémy s kyčlí.

Andy Murray
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Murray hrál naposledy ve Wimbledonu, z US Open se odhlásil dva dny před jeho startem. Bývalá světová jednička nyní oznámila, že se nezúčastní ani říjnových turnajů v Pekingu a Šanghaji a pravděpodobně ani následujících turnajů ve Vídni a Paříži. Murray se nezmínil o Turnaji mistrů, jenž se koná v listopadu v Londýně. 

"Zraněná kyčel mě trápí několik měsíců. Během minulého týdne jsem to konzultoval s mnoha specialisty a svým týmem a shodli jsme se, že tohle je z dlouhodobého hlediska nejlepší rozhodnutí," uvedl Murray.

Trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz zároveň oznámil, že sezonu 2018 začne v Brisbane. "Jsem přesvědčený o tom, že se díky tomuto prodlouženému období odpočinku a léčby vrátím na svou maximální úroveň a budu příští sezonu bojovat o grandslamové tituly," řekl Murray.

Svěřenec Ivana Lendla se tak nejspíš stane čtvrtým hráčem elitní desítky, jenž předčasně kvůli zranění ukončí sezonu. Dosud tento krok museli udělat Srb Novak Djokovič, Švýcar Stan Wawrinka a Japonec Kei Nišikori.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články