Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nadal první titul po zranění nevybojoval, prohrál ve finále

Viňa del Mar (Chile) - Snový návrat po zranění kolena se nakonec pro Rafaela Nadala nekonal. Na svém prvním turnaji ve Viňa del Mar se po dlouhém osmiměsíčním trápení probojoval až do finále, v něm však prohrál s Argentincem Horaciem Zeballosem 7:6, 6:7 a 4:6.

Rafael Nadal
zdroj: EPA autor: MARIO RUIZ

73. hráč světového žebříčku Zeballos se dočkal své první trofeje na ATP Tour, Nadal se očekávaného vítězství nedočkal, přestože předchozí tři zápasy vyhrál bez ztráty setu. Na Zeballose však nakonec nestačil, stejně jako nezvítězil ve finále čtyřhry.

I tak vítěz jedenácti grandslamů svůj návrat hodnotil pozitivně. "Byl to pro mě skvělý turnaj. Je pravda, že jsem ho chtěl vyhrát, ale nebylo to možné, protože on hrál lépe a já neodehrál svůj nejlepší zápas," řekl Nadal. Na antuce prohrál teprve páté finále z 41 pokusů. O celkově 51. titul v kariéře bojoval se Zeballosem dvě a tři čtvrtě hodiny.

"Byl to můj životní zápas," radoval se argentinský vítěz. "Hrál jsem proti nejlepšímu antukáři všech dob, proti jednomu z nejlepších tenistů historie. Je to jako sen, nezapomenutelný zážitek," dodal dojatě Zeballos. Finále čtyřhry bylo jednoznačnější, Nadal s Argentincem Juanem Mónakem podlehli italské dvojici Paolo Lorenzi, Potito Starace 2:6 a 4:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články