Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pála: Skóre je vůči Australankám hodně kruté

Ostrava - Postup do semifinále Fed Cupu nestihly obhájkyně titulu v Ostravě ani pořádně oslavit. České tenistky se však do všech koutů světa mohly vpodvečer po zápase rozutéct s hřejivým pocitem, že Austrálii v prvním kole soutěže vyprovodily jednoznačným výsledkem 4:0. "To skóre je vůči Australankám hodně kruté. Takhle na papíře to vypadá jasně, ale ony měly mečbol, prohrály všech pět tie-breaků a nakonec se jim podařilo vyhrát jen jeden set. Bylo to daleko vyrovnanější, než by se mohlo zdát podle výsledku," řekl nehrající kapitán českého výběru Petr Pála.

Petr Pála
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Jeho tým vykročil za obhajobou jistě. Pochybnosti o momentální formě Petry Kvitové a Lucie Šafářové se nenaplnily a obě hráčky z elitní dvacítky světového žebříčku potvrdily, že Fed Cup je jim šitý na míru. "Česko má velmi silný tým, dvě výborné singlistky, výborný debl. Klidně může soutěž znovu vyhrát," řekla kapitánka Austrálie Alicia Moliková.

O třetí finálovou účast v řadě se české družstvo utká s Itálií, která porazila USA po boji 3:2. Pálův tým si raději přál "evropskou" variantu. "Itálie je doma velice silný soupeř, ale daleko hratelnější než před dvěma lety v Římě, kdy její hráčky byly skoro na vrcholu a bylo skoro nemožné tam vyhrát. Amerika je velká otázka, na čem by se hrálo, kdo by nastoupil. Nebránil bych se jet do Itálie," řekl Pála, pro kterého byla semifinálová porážka v Římě 0:5 v roce 2010 zatím poslední na lavičce fedcupového výběru.

Pála věří, že v silách současného družstva je zvládnout jakéhokoliv soupeře. "Obě klíčové hráčky podávají skvělé výkony. Máme velice silnou čtyřhru, která dodává oběma holkám v singlu jistotu, že nemusí nutně vyhrát," pochvaloval si Pála. Kvitová je podle jeho názoru už zase na cestě vzhůru. "Mile mě překvapila už v trénincích v Ostravě. Bylo vidět, že jde nahoru. Když byly delší výměny, byla lepší než soupeřky, což je znak dobré cesty," poznamenal Pála.

Český tým se rozprchl ihned po třetí dvouhře. Musel si tedy odpustit společnou oslavu triumfu. "Nejsme úplně slavící tým, my si to necháváme na důležité chvíle. Slavili jsme jen po finálových zápasech a snad ještě po Belgii, jinak se vždycky rozutečeme," usmála se Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články