Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Na antuce jsem poprvé, ale zvykám si rychle. Bude to dobré, věří Raducanuová

Emma Raducanuová loni šokovala svět svým triumfem na US Open. Od té doby se jí tolik nedaří, což může zlomit v nadcházejících dnech na pražské Štvanici. V soutěži družstev bude mít premiéru, stejně tak jako na antukovém povrchu. Jak ale mladá Britka říká, na povrch si zvyká rychle. Přímý přenos utkání sledujte v pátek od 11:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Bude to můj první profesionální zápas na antuce. Učím se a snažím se co nejlépe připravit," řekla světová dvanáctka po losu utkání, v kterém jsou Britky proti českým hráčkám outsiderkami právě kvůli minimálním zkušenostem na antuce.

Na antuce hrála tenistka narozená v Torontu čínské matce a rumunskému otci naposledy před čtyřmi lety jako juniorka. V Británii moc možností trénovat na antuce nemá, ale věří, že by jí mohla sedět. "Baví mě doklouzávání," usmála se. V týdnu klouzání hodně trénovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvouhry s Britkami sehrají Vondroušová a Martincová

"Věřím, že antuka může být v budoucnu mým silným povrchem. Mám na něm potenciál. Až zlepším pohyb a zvyknu si, tak to bude dobré. Umím hrát tvrdě," řekla Raducanuová. V pátek může naznačit své schopnosti proti české dvojce a světové padesátce Tereze Martincové.

"Emma bude připravena," ujišťovala v týdnu po trénincích britská kapitánka Anne Keothavongová. "Její vítězství na US Open bylo inspirující pro řadu lidí ve sportovním prostředí, nejen pro nás. Je pořád hodně mladá a pro ni i pro ostatní to bude výzva," uvedla.

V Česku není Raducanuová poprvé. V minulosti zde už své umění naznačila. "V Plzni. Myslím, že mi bylo jedenáct, ale nepamatuju se. Byl to jeden z mých prvních zahraničních výjezdů," pátrala v paměti. Šlo o mistrovství Evropy do 14 let, na kterém došla v červenci 2016 ve dvouhře do čtvrtfinále. O pár měsíců dříve hrála i dva juniorské turnaje v Rakovníku.

Pozornost poutá od loňského US Open. V New Yorku došla jako první hráčka v historii z kvalifikace až ke grandslamovému vavřínu. Strhla se okolo ní velká mediální pozornost, přilákala sponzory a měla nespočet aktivit mimo kurty. "Je otázka, jestli to nepřestřelila. Je důležité se soustředit na tenis, na odpočinek," říkala Martincová v týdnu o Raducanuové.

Britce se totiž od US Open nedaří a vyhrála jen čtyři zápasy. Letos má bilanci dvou výher a pěti porážek. Tu poslední Raducanuové uštědřila v Miami po boji Kateřina Siniaková. "Podceňovat ji ale nemůžeme," uvedla česká jednička Markéta Vondroušová před pražským utkáním.

Raducanuová vypadala v české metropoli na trénincích dobře naladěná, i když je mezi ženami v týmu Británie poprvé. "Je to hezké. Tenis je individuální sport, takže je to příjemné zpestření. Všichni si sedíme, tým odvádí skvělou práci, máme v něm výbornou atmosféru," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články