Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Muchová v Římě bleskově skončila na raketě Martičové, Wawrinka po 15 měsících vyhrál

Loňská semifinalistka Petra Martičová vystavila na antukovém turnaji v Římě stopku Karolíně Muchové. Pětadvacetiletá olomoucká rodačka prohrála v 1. kole po setech 2:6, 6:3, 1:6 a nenavázala na předchozí podnik v Madridu, kde úvodní zápas zvládla. Postup naopak oslavoval trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka, který se po 15 měsících dočkal vítězství na okruhu ATP. Švýcar, jenž se postupně vrací po operaci nohy, zdolal 3:6, 7:5, 6:2 Američana Reillyho Opelku.

Je nám líto, video expirovalo.
Thiem v Římě narazil na Fogniniho

Osmasedmdesátá hráčka světa Muchová, jež se dostala do hlavní soutěže díky chráněnému žebříčku, neudržela v prvním vzájemném duelu s Chorvatkou pětkrát podání. Loňská semifinalistka Martičová musela coby 47. hráčka světa do kvalifikace a v Římě si připsala třetí vítězství během tří dnů.

Muchová absolvovala v italské metropoli třetí turnaj v sezoně po Miami a Madridu. Předtím nehrála sedm měsíců kvůli zraněným břišním svalům.

Na Foru Italicu se ve dvouhře ještě představí Tereza Martincová, kterou po postupu z kvalifikace čeká Američanka Amanda Anisimovová, a nasazená šestka Karolína Plíšková. Ta má na úvod volný los.

Z turnaje se už dříve odhlásily zraněná Barbora Krejčíková, Markéta Vondroušová a Petra Kvitová. V pondělí kvůli problémům s Achillovou patou vzdala start v Římě z preventivních důvodů bývalá světová jednička Naomi Ósakaová z Japonska.

Wawrinka: Z vítězství mám velkou radost

Nyní sedmatřicetiletý Wawrinka se naposledy radoval z výhry loni v únoru v 1. kole Australian Open. V březnu se poté rozhodl vyřešit vleklé problémy s levou nohou operací a přišel o zbytek sezony.

Po více než roční pauze se vrátil na kurty letos koncem března na challengeru v Marbelle a v dubnu pak díky divoké kartě startoval na Masters v Monte Carlu. Oba zápasy prohrál, ale do třetice už uspěl.

Aktuálně 361. hráč světa porazil navzdory ztrátě prvního setu amerického obra Opelku, sedmnáctého tenistu žebříčku, jemuž nepomohlo ani 14 es. "Myslím, že to byl skvělý zápas, velká bitva," řekl Wawrinka.

"Snažil jsme se být pozitivní a ve druhém a třetím setu už jsem měl z mé hry dobrý pocit," přidal. "Samozřejmě, že když přes rok nevyhrajete, tak na to čím dál víc myslíte a nesoustředíte se na to, na co byste měli. Z vítězství mám proto velkou radost," prohlásil.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Wawrinka (Švýc.) - Opelka (14-USA) 3:6, 7:5, 6:2, Brooksby (USA) - Cobolli (It.) 6:3, 6:4, Davidovich (Šp.) - Ivaška (Běl.) 6:2, 4:6, 6:4, Paul (USA) - Ramos (Šp.) 6:4, 6:4, Fognini (It.) - Thiem (Rak.) 6:4, 7:6 (7:5).

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Martičová (Chorv.) - Muchová (ČR) 6:2, 3:6, 6:1, Azarenková (16-Běl.) - Golubicová (Švýc.) 6:3, 6:0, Kasatkinová (Rus.) - Zidanšeková (Slovin.) 6:4, 6:3, Halepová (Rum.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:4, Fernandezová (Kan.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 1:6, 6:2, 6:2, Gauffová (15-USA) - Kerberová (Něm.) 6:1, 6:4, Kalininová (Ukr.) - Keysová (USA) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články