Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Miami bez Muchové i Strýcové. Obě nadále léčí zranění

Od Australian Open se stále dávají zdravotně do pořádku a stále nejsou stoprocentně fit. Tenistky Karolína Muchová a Barbora Strýcová proto vynechají i velký turnaj v Miami. Semifinalistka úvodního grandslamu sezony Muchová měla natržený břišní sval a čtvrtá deblistka světa Strýcová léčí zánět achilovky.

Karolína Muchová
zdroj: Reuters autor: Kelly Defina

Muchová po návratu z Melbourne vynechala minulý týden turnaj v Dubaji a rehabilituje na španělském ostrově Tenerife, kde působí její fyzioterapeut Michal Novotný. Plánovala se vrátit příští týden v Miami, ale ani na Floridu neodletí. Odhlášení potvrdil za 22. hráčku dvouhry její mluvčí Tomáš Rambousek.

Čtyřiatřicetiletá Strýcová po vyřazení v 1. kole dvouhry a ve druhém čtyřhry na Australian Open rovněž nehraje. Znovu léčí zánět v problémové achilovce. "Nevím, čím to je, proč se to zhoršilo. Možná jak jsem byla čtrnáct dní v karanténě a pak jsem hrála," řekla předloňská vítězka čtyřhry ve Wimbledonu.

Na kurty se vrátí, až bude noha úplně v pořádku. "Achilovka není nic extra, na to se musí dávat bacha. Musím pak začít pomalu," řekla Strýcová. Plánuje, že by začala hrát od antukové sezony v půlce duba. "Chtěla bych přihlásit všechny, ale nevím, jak to zvládnu. Ani nekoukám na plán, jak se turnaje přesouvají," řekla.

V Miami mají hrát Karolína Plíšková i vítězka z Dauhá Petra Kvitová, která nedohrála 2. kolo v Dubaji, ale měla by být v pořádku. Dále jsou přihlášené Markéta Vodroušová, Marie Bouzková, finalistka z Dubaje Barbora Krejčíková a Kristýna Plíšková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články