Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První výhra v hlavní soutěži od září. Siniaková v Petrohradu prošla do druhého kola

Na první výhru v hlavní soutěži turnaje WTA Tour od zářijového Roland Garros se pořádně načekala. Kateřině Siniaková se nelichotivou sérii podařilo ukončit až v Petrohradě, kde v úvodním kole porazila Kirsten Flipkensovou z Belgie 6:1, 6:2. Postoupila také Tereza Martincová, jež v duelu tenistek z druhé stovky žebříčku zdolala 6:0, 4:6, 6:4 Švýcarku Stefanii Vögeleovou.

Devětašedesátá hráčka žebříčku Siniaková splnila proti Flipkensové (92.) roli papírové favoritky. Proti o 11 let starší soupeřce předvedla téměř bezchybný výkon, dopustila se jen devíti nevynucených chyb a po hodině proměnila krásným bekhendem po lajně přesně do rohu kurtu hned první mečbol. Čtyřiadvacetiletá česká tenistka letos dosud uspěla pouze v jediném utkání v závěru února v kvalifikaci v Dauhá.

Výhru věnovala dlouholeté kondiční trenérce, bývalé atletce Heleně Fuchsové, jež v neděli podlehla zákeřné nemoci. "Na kurt jsem nenastupovala těžce. Řekla jsem si, že tam nechám všechno pro Helču. Ona by to chtěla, abych bojovala dál a rvala se, jako se rvala vždycky ona," řekla Siniaková Radiožurnálu.

Uvítala, že zápas měla až dnes a ne v pondělí. "To bylo těžké, když mi přišla nějaká zpráva a prohlížela jsem si naše fotky, tak mi bylo hrozně smutno. Bylo těžké připustit si, že už ji neuvidím. Jsem ráda, že jsem vyhrála, a teď zkusím co nejvíc bojovat pro ni, protože to by určitě chtěla," dodala.

V druhém kole se Siniaková střetne se 125. hráčkou žebříčku Margaritou Gasparjanovou z Ruska, jež překvapivě vyřadila sedmou nasazenou Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

Domácí soupeřku bude mít v druhém kole také Martincová, která vyzve nejvýše nasazenou Jekatěrinu Alexandrovou. Šestadvacetiletá česká tenistka dnes zvládla více než dvouhodinovou bitvu s Vögeleovou a navázala na úspěšné vystoupení z minulého týdne v Dubaji, kde včetně kvalifikace vyhrála čtyři zápasy a posunula se na životní 107. místo žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články