Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Medvěděv vstoupil do Roland Garros bezproblémovou výhrou, postupuje také Ostapenková

Daniil Mědveděv vstoupil do Roland Garros úspěšně. Šestadvacetiletý Rus porazil v úvodu antukového grandslamu Facunda Bagnise z Argentiny třikrát 6:2. Do druhého kola postoupila také vítězka z roku 2017 Jelena Ostapenková, když zdolala Lucii Bronzettiovou 6:1, 6:4.

Daniil Medvěděv
zdroj: Reuters autor: Asanka Brendon Ratnayake

Vítěz loňského US Open Medvěděv sehrál v této sezoně teprve druhý zápas na antuce. Kvůli zdravotním potížím chyběl takřka dva měsíce a po návratu ho hned v úvodu turnaje v Ženevě vyřadil Richard Gasquet. Proti 103. hráči světa Bagnisovi však Medvěděv nezaváhal a po hodině a 40 minutách hry slavil postup.

"Po operaci to bylo dobré, ale nemyslel jsem si, že budu moci na antuce nastoupit. Díky lékařům a fyzioterapeutům jsem se však dostal zpět na nohy, minulý týden jsem odehrál první zápas a teď jsem stoprocentně připravený na Roland Garros," uvedl Medvěděv.

Dvojnásobný finalista Australian Open se pokusí na French Open posunout své maximum z loňska, kdy skončil ve čtvrtfinále. Předtím neprošel čtyřikrát přes první kolo. "Roland Garros miluji. Hlavně od loňského roku. Nevím, jestli jsem ho miloval předtím, protože jsem byl už v neděli ze hry a turnaj prakticky začínal až v pondělí. Teď je ale úterý a já jsem pořád tady," doplnil Medvěděv.

Další grandslamový turnaj Wimbledon bude muset kvůli zákazu startu ruských a běloruských tenistů vynechat.

Ostapenková zvítězila poprvé od únorového turnaje v Dauhá. V dalším kole čeká světovou třináctku domácí Alizé Cornetová, která smetla Misaki Doiovou z Japonska 6:2 a 6:0.

Dvouhra - 1. kolo:

Medvěděv (2-Rus.) - Bagnis (Arg.) 6:2, 6:2, 6:2, Rune (Dán.) - Shapovalov (14-Kan.) 6:3, 6:1, 7:6 (7:4), Djere (Srb.) - Berankis (Lit.) 6:4, 6:4, 6:4.

Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články