Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Martincová v Granby zvítězila. V prvním kole generálek na US Open skončili Siniaková i Lehečka

Tenistka Kateřina Siniaková prohrála hned na úvod turnaje v Clevelandu s Číňankou Čang Šuaj 2:6 a 1:6. Šestadvacetiletá Češka vyhrála v generálce na US Open ze sedmi gemů na podání jen dva. Podobně dopadl také Jiří Lehečka ve Winston-Salemu. S Němcem Petrem Gojowczykem padl po setech 4:6 a 3:6. Lépe se dařilo Tereze Martincové, která v kanadském Granby přešla přes Francouzsku Océane Dodinovou 6:2, 7:5.

Dvacetiletý Lehečka odehrál první zápas na tvrdém povrchu po dlouhém období na antuce a trávě. O třináct let staršímu soupeři, jenž je v žebříčku na 111. místě, sice dokázal v každém setu jednou vzít podání, sám ale o servis přišel celkově pětkrát. Šest bodů Gojowczykovi daroval dvojchybami.

V hlavní soutěži bude US Open bude Lehečka hrát poprvé, loni ve Flushing Meadows vypadl v 3. kole kvalifikace. Přes první kolo dosud na žádném grandslamu nepřešel.

Sedmasedmdesátá hráčka světa Siniaková podlehla žebříčkové favoritce Čang Šuaj (35.) za hodinu. Čtvrtfinalistka předchozího turnaje v Cincinnati zakončila zápas svým druhým esem.

V Clevelandu bude Siniaková hrát ještě čtyřhru, společně s tradiční parťačkou Barborou Krejčíkovou jsou nejvýše nasazeným párem.

Krejčíková je také turnajovou jedničkou ve dvouhře. Na úvod se měla střetnout s Ruskou Anastasií Potapovovou, po jejím odhlášení ale bude soupeřkou české tenistky domácí 252. hráčka světa Francesca Di Lorenzová.

Sedmadvacetiletá Martincová v utkání čelila 11 brejkbolům, nicméně o podání přišla pouze jednou. Po vyhraném prvním setu, v jehož maratonské sedmé hře odvrátila hned osm brejkbolů, ztratila 69. hráčka světa servis v úvodní hře.

Její o 30 míst hůře postavená soupeřka si držela výhodu brejku do stavu 5:3, následující čtyři gamy ale získala Martincová.

Dodinová jí svou osmou dvojchybou v zápase nabídla dva mečboly a při druhém sama utkání ukončila bekhendem do autu.

V druhém kole se Martincová střetne buď s další Francouzkou Diane Parryovou, nebo se Švýcarkou Lulu Sunovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články