Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Čorič přetlačil Tsitsipase a završil návrat po zranění titulem v Cincinnati

Jako nejhůře postavený tenista v historii elitní kategorie Masters si Chorvat Borna Čorič podmanil turnaj v Cincinnati. Až 152. hráč světového žebříčku, který se na okruh ATP vrátil v březnu po roční pauze zaviněné zraněním ramene, porazil ve finále čtvrtého nasazeného Řeka Stefanose Tsitsipase 7:6, 6:2 a získal třetí titul v kariéře.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Borna Čorič ovládl turnaj v Cincinnati

"Je to neuvěřitelné, ohromně jsem si to užil. Původně jsem myslel, že tu pro mě bude konečná už v prvním kole," řekl na kurtu nadšený Čorič, který cestou do finále udolal mimo jiné Rafaela Nadala, Félixe Augera-Aliassimeho či Camerona Norrieho. Děkoval hlavně svému týmu. "Kdyby jich nebylo, nestál bych tu," dodal.

Trofej má nyní ze všech povrchů. V roce 2017 uspěl na antuce v Marrákeši a o rok později na trávě v Halle.

Ve finále zvládl pětadvacetiletý Chorvat dotáhnout v úvodním setu manko 1:4 a vynutil si tie-break, jenž ovládl suverénně 7:0. Ve druhém díky drtivé koncovce zvítězil 6:2 a potvrdil svůj nečekaný triumf. "Na začátku jsem nehrál dobře a on mě hodně tlačil. Pak jsem ale začal lépe podávat, zlepšil se a bojoval. Ve druhém setu jsem, myslím, hrál nejlepší tenis za celý rok," dodal.

Ziskem titulu navázal na Francouzku Caroline Garciaovou, která se v Cincinnati stala překvapivou vítězkou ženské dvouhry. Ve finále porazila Petru Kvitovou 6:2, 6:4 a jako první v historii si došla na turnaji elitní kategorie WTA 1000 z kvalifikace až pro trofej.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - finále:
Čorič (Chorv.) - Tsitsipas (4-Řec.) 7:6 (7:0), 6:2.

Ženy: Dvouhra - finále:
Garciaová (Fr.) - Kvitová (ČR) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články