Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Macháč v Dubaji trápil Djokoviče, ale v tie-breaku třetího setu rozhodl Srb

Dvaadvaceti grandslamových titulů na kontě soupeře se nezalekl Tomáš Macháč v prvním kole turnaje v Dubaji. Stál proti němu totiž první tenista světového žebříčku Novak Djokovič. Slavný Srb se na postup hodně nadřel a v zápase, který zvedal diváky ze sedadel, zvítězil po těžkém boji 6:3, 3:6, 7:6. 

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč svedl v Dubaji bitvu s Djokovičem

Dvaadvacetiletý Macháč, který prošel do hlavního turnaje z kvalifikace, ukázal, že nemá žádný strach z velkých zvířat, a svedl s jasným favoritem vyrovnaný zápas.

Po prohrané úvodní sadě rozhodl druhou ve svůj prospěch a v rozhodujícím setu dokázal sebrat srbskému šampionovi vedení 4:1. Skvělými údery a pestrou hrou dotáhl utkání až do tie-breaku. Až v něm se ukázaly naplno Djokovičovy zkušenosti, když rozhodující moment utkání vyhrál jasně 7:1. Utkání trvalo dvě a půl hodiny.

"Rozhodně nehrál jako 130. hráč světa, zaslouží si velký potlesk," řekl v televizním rozhovoru srbský tenista k Macháčovi, kterého vyprovázel z kurtu potlesk diváků i Djokoviče. "Dělal mi všechny možné problémy, mně se ale podařilo zařadit ještě vyšší rychlost a poradil jsem si s tím," dodal Djokovič, kterého ve druhém kole čeká Nizozemec Tallon Griekspoor.

Macháč byl blízko, aby ukončil Djokovičovu vítěznou sérii, nicméně hvězdný Srb uspěl i v osmnáctém zápase za sebou. Po bitvě s českým tenistou dostal od pořadatelů cenu připomínající mu rekordních 378 týdnů v čele světového žebříčku. V pondělí překonal Němku Steffi Grafovou.

"Když jsem jako malý kluk vyrůstal v Srbsku, snil jsem o dvou věcech: vyhrát Wimbledon a stát se světovou jedničkou. A byl jsem požehnán, že se mi oba dětské sny splnily," řekl.

Turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 3 020 535 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Djokovič (1-Srb.) – Macháč (ČR) 6:3, 3:6, 7:6 (7:1), Medveděv (3-Rus.) – Arnaldi (It.) 6:4, 6:2, Bublik (Kaz.) – Lazarov (Bulh.) 6:1, 1:0 skreč, Hurkacz (5-Pol.) - Ševčenko (Rus.) 3:6, 6:3, 7:6 (9:7).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články