Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lehečka v Dubaji skončil už v prvním kole, padl se Zverevem

Dramatický, ale marný boj o postup do druhého kola podstoupil Jiří Lehečka na turnaji v Dubaji. Český tenista prohrál slibně rozehraný zápas s bývalou světovou dvojkou Alexanderem Zverevem z Německa, jemuž nakonec podlehl 6:4, 3:6 a 4:6. Nejlepší český tenista tak nenaváže na semifinále z minulého týdne v Dauhá.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka v Dubaji podlehl ve třech setech Zverevovi

Jednadvacetiletý Lehečka o čtyři roky staršího Zvereva porazil před dvěma měsíci na United Cupu v Austrálii a lépe vstoupil i do pondělního duelu. Hned v prvním gamu vzal olympijskému vítězi z Tokia podání a výhodu si udržel až do konce setu.

Ve druhé sadě byl český tenista blízko brejku na 3:2, ale Zverev se ze stavu 15:40 při vlastním podání dostal. Hned v další hře vzal sedmý nasazený hráč Lehečkovi servis – i díky třem dvojchybám mladoboleslavského rodáka – a sadu dopodával. I ve třetím setu se podařil první brejk Zverevovi, vedení 4:2 ale neudržel a Lehečka vyrovnal. Další dva gamy už patřily hamburskému rodákovi.

Lehečka ztratil třísetový zápas znovu po třech dnech. V pátek v Dauhá v boji o první finále na ATP Tour podlehl Britovi Andymu Murraymu, proti němuž nevyužil pět mečbolů.

Turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 3 020 535 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Zverev (7-Něm.) – Lehečka (ČR) 4:6, 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články