Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lepší začátek roku jsem si nemohl přát, řekl Veselý a myslí na elitní padesátku

Jeden ze dvou cílů pro letošní sezonu si tenista Jiří Veselý splnil už v únoru, vyhrál totiž turnaj na okruhu ATP. Dále si předsevzal, že by se chtěl v tomto roce znovu vrátit zpět mezi elitu, nejlépe do top 50 světového žebříčku. Cenná trofej v indickém Puné ho posune na 72. místo, díky čemuž bude moci hrát hlavní soutěže na prestižních Masters.

Tenista Jiří Veselý s trofejí pro vítěze turnaje ATP v Puné
zdroj: twitter.com/News18 Sports

Šestadvacetiletý Veselý loni opustil první stovku a nedostal se do hlavní soutěže grandslamového Australian Open. O postup z kvalifikace bojovat nechtěl, místo toho dal přednost snaze vyhrát některý z challengerů v Thajsku. To se mu sice nepodařilo, ale v Puné se po pěti letech dočkal titulu na okruhu ATP.

"Před sezonou byl cíl vyhrát turnaj a vrátit se nejlépe do padesátky, minimálně do stovky. Je začátek února a titul mám v kapse, lepší začátek roku jsem si nemohl přát," pochvaloval si.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý získal v Puné druhý singlový titul v kariéře

Někdejšího 35. hráče světa sužovaly v posledních dvou letech zdravotní problémy i pochybnosti o vlastním tenisu. "Po všech trablech, především zdravotních, které jsem měl, musím říct, že tohle je opravdu skvělý pocit," svěřil se.

Na turnajích v Asii cestuje s Dušanem Lojdou, jenž se o něj společně s koučem Jaroslavem Navrátilem stará. Pod vedením zkušené dvojice se chce vrátit do bývalé formy. "Opravdu tvrdě jsme trénovali. Soustředili jsme se hlavně na podání, abych se vrátil ke svému stylu. Abych nespěchal ve výměnách a znovu se vrátil fyzicky a herně na úroveň, na které jsem byl před těmi problémy," popisoval.

Titul otevře dveře k turnajům Masters

Brzy bude moci těžit z vylepšené pozice ve světovém žebříčku. "Teď jsou přihlášky na Masters do Miami, zaručí mi to účast v hlavní soutěži. A minimálně po dobu antukových turnajů bych se měl dostávat do hlavních soutěží. To je velice pozitivní zpráva, ale je třeba makat dál." 

V nejbližších týdnech bude program příbramského rodáka určen postavením mimo elitní stovku, protože přihlášky se uzavírají šest týdnů před turnaji. Z Puné se proto vydá do Bengalúru, kde by měl hrát podnik kategorie challenger.

"Jsem bolavý, mám za sebou tři těžká utkání, ale až na tu únavu jsem zdravotně v pořádku. Uvidíme, jak se budu cítit. Další zápas mě čeká ve středu, na regeneraci čas ještě bude," plánoval Veselý.

Počítá také s účastí v kvalifikaci Davisova poháru, která čeká český tým 6. a 7. března na Slovensku. "Pokud nominaci dostanu, jsem stoprocentně připraven Davis Cup hrát a poprat se s klukama o podzimní finále," zakončil tenista, jehož kouč Navrátil je zároveň daviscupovým kapitánem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články