Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Lehečka v Miami vyřadil Musettiho a ve třetím kole ho čeká Chačanov

Poprvé je ve třetím kole na turnaji kategorie Masters. Jednadvacetiletý tenista Jiří Lehečka v Miami porazil ve dvou setech 6:4, 6:4 osmnáctého nasazeného Lorenza Musettiho z Itálie a posunul si své maximum v prestižní sérii.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka v Miami porazil Musettiho a poprvé je na Masters ve třetím kole

První set Lehečka rozhodl brejkem na 4:3. Ve druhé sadě hned v úvodu sebral Musettimu servis a výhodu udržel až do konce.

Dalším soupeřem české jedničky bude Rus Karen Chačanov, který porazil Argentince Tomáse Martína Etcheverryho 6:1, 3:6, 6:3. S šestnáctým hráčem světového žebříčku se česká jednička utká poprvé.

Díky postupu si Lehečka vylepšil maximum na Masters, kde dosud došel nejdál před dvěma týdny v Indian Wells do druhého kola. Loni v Paříži nezvládl kvalifikaci a v Monte Carlu skončil v prvním kole.

Do osmifinále postoupila vítězka předchozího turnaje v Indian Wells Jelena Rybakinová z Kazachstánu a dál drží šanci na takzvaný Sunshine Double.

Wimbledonská šampionka ve třetím kole zdolala Španělku Paulu Badosaovou 3:6, 7:5, 6:3. Tři sety musela hrát i ve svém úvodním utkání na Floridě proti Rusce Anně Kalinské.

V úvodní sadě zápasu proti Badosaové přišla Rybakinová čtyřikrát o podání. "Nezačala jsem dobře, ale pak jsem v sobě našla nějaké síly. Snažila jsem se tlačit na servisu a začala se lépe pohybovat. Byl to boj," uvedla světová sedmička, kterou čeká v dalším utkání Belgičanka Elise Mertensová.

Turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 10,2 milionu dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Lehečka (ČR) - Musetti (18-It.) 6:4, 6:4, Tsitsipas (2-Řec.) - Gasquet (Fr.) bez boje, Eubanks (USA) - Čorič (17-Chorv.) 3:6, 6:4, 6:2, F. Cerúndolo (25-Arg.) - Kovacevic (USA) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články