Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Martincová vybojovala v Miami první letošní výhru, další tři Češky vypadly

Tereza Martincová porazila v úvodním kole turnaje v Miami Tamaru Korpatschovou 4:6, 6:4, 6:3 a na čtvrtý pokus vybojovala první letošní výhru v hlavní soutěži WTA Tour. Další tři české hráčky hned v prvním kole vypadly.

Tereza Martincová
zdroj: AP autor: Aaron Gilbert

Kateřina Siniaková skrečovala dobře rozehraný zápas s Američankou Claire Liuovou za stavu 6:3, 3:3. Patnáctiletá Brenda Fruhvirtová prohrála s Číňankou Wang Sin-jü 0:6, 5:7.

Její starší sestra Linda nepotvrdila roli favoritky v utkání s Kanaďankou Katherine Sebovovou a 172. hráčce světového žebříčku podlehla 2:6, 6:4 a 4:6.

Martincová prošla v Miami kvalifikací a poradila si i s Korpatschovou, která je v žebříčku o 26 míst výše.

V hlavní soutěži uhrála zápas poprvé od loňského října, kdy byla v Ostravě ve čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude třináctá nasazená Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová.

Siniaková si v druhé sadě nechala ošetřit pravou ruku, ale nakonec v utkání nemohla pokračovat.

Na Floridě má světová deblová jednička plnit s Barborou Krejčíkovou pozici nejvýše nasazeného páru ve čtyřhře, v níž ovládly předchozí turnaj v Indian Wells.

V Miami záhy dohrála i Brenda Fruhvirtová. Talentovaná česká hráčka startovala na floridském podniku WTA 1000 na divokou kartu, ale premiérového úspěchu mezi elitou se zatím nedočkala.

Letos Fruhvirtová vypadla v prvním kole v Aucklandu a na Australian Open, kam se probojovala z kvalifikace a zažila grandslamový debut.

Linda Fruhvirtová nečekaně podlehla po více než dvou hodinách Sebovové, která si připsala nejcennější výhru v dosavadní kariéře.

Sedmnáctiletá česká tenistka, která se v lednu blýskla postupem do osmifinále Australian Open, letos vypadla hned v prvním kole teprve podruhé.

V posledním kole kvalifikace neuspěl Tomáš Macháč, který prohrál s Australanem Jordanem Thompsonem 4:6, 6:3, 3:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články