Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Lehečka porazil Laaksonena a v Bělehradě je ve 2. kole, Vondroušová ve Stuttgartu končí

Úspěšný vstup do turnaje v Bělehradě má za sebou Jiří Lehečka. Na antuce v srbské metropoli totiž postoupil do 2. kola po vítězství 6:2, 7:5 nad Švýcarem Henrim Laaksonenem, jehož po deseti dnech znovu vyřadil. Jeho příštím soupeřem bude druhý nasazený Andrej Rubljov z Ruska. Vyřazení naopak kousala Markéta Vondroušová, která v 1. kole ve Stuttgartu podlehla sedmé nasazené Ons Džabúrové z Tuniska 6:4, 2:6 a 3:6.

Lehečka si s Laaksonenem zopakoval vítězný zápas z kvalifikace turnaje Masters v Monte Carlu, kde poté vypadl v 1. kole. Aktuálně 93. tenista světa musel absolvovat kvalifikaci i v Bělehradě a jako nejvýše nasazený ji zvládl bez ztráty setu.

V utkání proti žebříčkovému sousedovi Laaksonenovi (92.) využil všechny tři brejkboly, a naopak obě hrozby ztráty vlastního podání odvrátil. V hlavní soutěži ATP Tour si připsal první vítězství od únorového turnaje v Rotterdamu, kde prošel z kvalifikace senzačně až do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Thiemovi comeback na okruh ATP nevyšel

Neúspěšný comeback do kolotoče ATP po téměř roční pauze zaviněné zraněním zápěstí prožil Rakušan Dominic Thiem. Vítěz předloňského US Open totiž v prvním kole prohrál 3:6, 6:3, 4:6 s Australanem Johnem Millmanem.

Vondroušová na formu z BJK Cupu nenavázala

Vondroušová vstoupila do duelu se světovou desítkou dobře a první set vyhrála za 37 minut. Džabúrová poté zpřesnila hru a od stavu 2:2 ve druhé sadě získala sedm gemů za sebou.

V rozhodujícím setu se proto ujala vedení 3:0 a dvaadvacetiletá Vondroušová už ztrátu smazat nedokázala. Sice se jí podařilo odvrátit první mečbol, poté už však Džabúrová vyrovnané utkání ukončila.

Ve Stuttgartu se představí také bývalé šampionky turnaje Karolína Plíšková a Petra Kvitová. České hvězdy proti sobě nastoupí v očekávaném šlágru prvního kola ve středu, vítězka se poté střetne s Ljudmilou Samsonovovou z Ruska.

Tenisový turnaj mužů v Bělehradu (antuka):

Dvouhra - 1. kolo: Lehečka (ČR) - Laaksonen (Švýc.) 6:2, 7:5, Millman (Austr.) - Thiem (Rak.) 6:3, 3:6, 6:4, Djere - Medjedovič (oba Srb.) 6:4, 7:5, Safiullin (Rus.) - M. Ymer (Švéd.) 7:5, 6:0, Monteiro (Braz.) - J. Sousa (Portug.) 6:4, 6:3.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka):

Dvouhra - 1. kolo: Džabúrová (7-Tun.) - Vondroušová (ČR) 4:6, 6:2, 6:3, Lysová (Něm.) - Golubicová (Švýc.) 5:7, 7:5, 7:5, Korpatschová (Něm.) - Giorgiová (It.) 3:6, 7:6 (7:2), 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články