Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kvitová v Petrohradu pokračuje, s belgickou soupeřkou se ale nadřela

Petra Kvitová zvládla na turnaji v Petrohradu úvodní duel s Alison van Uytvanckovou, měla však velké potíže. Třetí nasazená Češka Belgičanku zdolala po více než dvouhodinovém boji 7:6, 1:6, 6:2 a vydřela postup mezi osmičku nejlepších.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Ve čtvrtfinále, v kterém petrohradská šampionka z roku 2018 Kvitová skončila loni, se utká s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou. Hráčku z 28. místa žebříčku WTA na lednovém Australian Open hladce porazila ve třetím kole. Pokud Kvitová projde do semifinále, dostane se na úkor Japonky Naomi Ósakaové zpět do světové desítky.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka, která v Rusku stejně jako vloni startuje bez trenéra Jiřího Vaňka, se především v úvodních dvou setech trápila na podání. První sadu Kvitová vydřela skoro za hodinu. Dvakrát v ní přišla o servis a za stavu 4:5 čelila setbolu, ale Van Uytvancková udělala dvojchybu.

Za stavu 5:5 odvrátila Kvitová další dva brejkboly a v tie-breaku předvedla svůj nejlepší tenis z úvodní sady. Po doběhnutém "kraťasu" a smršti vítězných úderů ho získala poměrem 7:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová vydřela v Petrohradu postup

Druhý set začal bizarně. Kvitová při podání soupeřky využila po čtvrthodině sedmý brejkbol, aby vzápětí o svůj servis za dalších 15 minut přišla. První čtyři gemy se hrály 41 minut a ani jedné z hráček se příliš nedařilo. Česká tenistka nakonec sadu za 52 minut ztratila. "Byla jsem z prvních dvou her tak nějak unavená a najedou byl třetí set," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu.

Ve třetí sadě se Kvitová na podání zlepšila, k devíti dvojchybám z prvních dvou setů už další nepřidala. A ačkoliv opět začala ztrátou servisu, dokázala vzápětí vyrovnat a za půl hodiny slavila postup.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články