Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kvitová v Dauhá postupuje, nezastavila ji ani Pegulaová

Už je ve finále. V boji o něj si tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dauhá poradila s Jessicou Pegulaovou z USA dvakrát 6:4. Američance, která v Dauhá vyřadila i Karolínu Plíškovou, tak po šesti zápasech ukončila vítěznou sérii. Kvitová si o titul zahraje s Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska, která postoupila bez boje po odstoupení Azarenkové. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitovou čeká v Dauhá finále

"Už z postupu do finále jsem nadšená," řekla Kvitová na on-line tiskové konferenci. "Proto tenis hrajeme. Je to o trofeji a tady je moc hezká," uvedla světová desítka, která bude usilovat o 28. titul v kariéře, čímž by předstihla Hanu Mandlíkovou.

Třicetiletá Kvitová sice ve druhém setu prohrávala 2:4, skóre ale dokázala otočit a postoupit do finále, které si v Dauhá zahraje potřetí za sebou. Před třemi lety si tu s Muguruzaovou poradila ve třech setech, poté v Kataru nestartovala a loni podlehla Aryně Sabalenkové z Běloruska.

"Hodně foukalo a nebylo to moc o tenisu, ale o tom vrátit co nejvíc míčů do kurtu a vydržet," komentovala podmínky. "Nemyslím, že mi sedí hra ve větru, ale nějak to zvládnu. A to je důležité."

S Muguruzaovou má třicetiletá česká tenistka bilanci čtyři výhry a jedna porážka. Naposledy si proti aktuálně šestnácté hráčce pořadí WTA zahrála právě před třemi lety ve finále v Dauhá. "Moc dobře si to pamatuju. V prvním setu jsem prohrávala pět nula, ale pak to ve třech setech vyhrála. A taky bylo větrno," řekla Kvitová.

Muguruzaová prošla do finále bez boje poté, co kvůli problémům se zády před zápasem odstoupila její semifinálová soupeřka Viktoria Azarenková z Běloruska. Sedmadvacetiletá Španělka, která má na kontě stejně jako Kvitová dva grandslamové triumfy, může získat osmý titul.

Turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (4-ČR) - Pegulaová (USA) 6:4, 6:4, Muguruzaová (Šp.) - Azarenková (8-Běl.) bez boje.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články