Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

České semifinále se v Dauhá hrát nebude. Kvitová slaví postup, Plíšková končí

K semifinále mezi Petrou Kvitovou a Karolínou Plíškovou na turnaji WTA v Dauhá nedojde. Dvojnásobná wimbledonská šampionka sice zdolala Estonku Anett Kontaveitovou 6:3, 3:6, 6:2 a zajistila si místenku mezi kvartetem nejlepších. Plíšková se však musela sklonit před Američankou Jessicou Pegulaovou a po porážce 3:6, 1:6 je vyřazena.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová je v Dauhá v semifinále, Plíšková vypadla

Čtvrtá nasazená Kvitová vedla v prvním setu už 5:1, a i když si závěr zkomplikovala, bez větších problémů ho získala. Ve druhém ale třicetiletá tenistka ztratila čtyři z pěti servisů a o pět let mladší Kontaveitová srovnala.

Ačkoli ani v rozhodujícím setu se rodačka z Bílovce nemohla opřít o svůj servis, dovedla bláznivý zápas po hodině a tři čtvrtě k vítězství. Podání si prohrála sedmkrát. Její soupeřka, kterou porazila popáté ze sedmi duelů, dokonce devětkrát.

"Bylo to jako na horské dráze. Jsem ráda, že jsem po druhém setu, ve kterém jsem nehrála nejlépe, začala dobře ten třetí. Musím říct, že jsem dobře returnovala a to asi byl rozdíl v utkání," řekla Kvitová.

Plíškové se tentokrát nedařilo

Turnajová dvojka Plíšková ztrácela proti Pegulaové od počátku. Poprvé přišla o podání ve třetím gemu a Američanka získala úvodní set za 38 minut po dalším brejku. Do druhého dějství sice česká jednička vstoupila lépe a rovněž soupeřce sebrala podání, pak už ale body sbírala jen Pegulaová. Od třetího gemu získala dvanáct fiftýnů v řadě, ujala se vedení 4:1 a po hodině proměnila první mečbol.

Kvitová je v Dauhá v semifinále potřetí v řadě. V roce 2018 turnaj v katarské metropoli vyhrála, loni po roční pauze ve finále podlehla Bělorusce Aryně Sabalenkové. S Pegulaovou se střetne podruhé v kariéře, první zápas loni na US Open opanovala ve dvou setech.

Indisponovaná Azarenková vyřadila Svitolinovou

Ze hry venku je první nasazená Elina Svitolinová, která nestačila na Viktorii Azarenkovou. "Při rozehrání jsem ucítila ostrou bolest a dost mě to vyděsilo," přiznala po vítězství Běloruska, jež si první ošetření zad vyžádala už po úvodním gemu.

Pomoc fyzioterapeutky pak využila ještě několikrát a často chybující ukrajinskou soupeřku nakonec i ve čtvrtém vzájemném zápase porazila 6:2, 6:4. "Jsem na sebe vážně pyšná, jak jsem to psychicky zvládla," dodala.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch):

Dvouhra - čtvrtfinále: Kvitová (4-ČR) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 3:6, 6:2, Pegulaová (USA) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:3, 6:1, Azarenková (8-Běl.) - Svitolinová (1-Ukr.) 6:2, 6:4, Muguruzaová (Šp.) - Sakkariová (Řec.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - semifinále: Niculescuová, Ostapenková (Rum./Lot.) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 2:6, 6:3, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články