Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitová tu hraje ve velké pohodě, zvládla to neskutečně v hlavě, chválí svou svěřenkyni Vaněk

Baladou pro divácké oko byla podle trenéra Jiřího Vaňka druhá sada semifinále pražského turnaje WTA, v kterém jeho svěřenkyně Petra Kvitová porazila ve Stromovce Číňanku Čang Šuaj 7:6 a 6:0. Kouč světové desítky je rád, že hráčka nepřemýšlí nad pohybem na antuce, a věří, že finále zvládne. 

Trenér Jiří Vaněk s Petrou Kvitovou
zdroj: ČTK/Lebeda Pavel

"Péťa tady hraje ve velké pohodě a zápas od zápasu se zlepšuje. Baví ji to tady, strašně se těší na publikum a vždycky říká, že už se těší na další den," řekl Vaněk po postupu turnajové dvojky do třetího finále na okruhu WTA v tomto roce.

Souboj s Čang Šuaj nabídl publiku v prvním setu bitvu s napínavou zápletkou. "Péťa mohla vyhrát první set snadněji," řekl Vaněk v narážce na to, že Kvitová nevyužila pár brejkbolů a dva setboly za stavu 5:4. V tie-breaku pak špatně začala, prohrávala 1:5, ale zkrácenou hru vyhrála 8:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová porazila Čang Šuaj a zahraje si třicáté finále

"Zvládla to v hlavě neskutečně. Když se nedaří a vyjdete z krize jako vítěz, tak to je pro mě nejdůležitější," vyzdvihl Vaněk. Ve druhém setu se dvojnásobná vítězka Wimbledonu rozjela. K nadšení zaplněných ochozů vyhrála 24 z 30 výměn a Číňance uštědřila "kanára". "Druhý set už byla balada pro divácké oko," řekl čtyřicetiletý Vaněk, který Kvitovou vede od loňska.

Od prvního zápasu se Kvitová na antuce pohybuje lépe než v minulosti. Je štíhlejší a podle trenéra především nepřemýšlí o tom, jak na klouzavém povrchu běhat. "Ona před sezonou řešila, že se potřebuje na antuce sklouznout. Říkal jsem jí: 'Vykašli se na to, zahraj úder, jsi šikovná hráčka, hlava si to upraví'," uvedl kouč.

Ilustrační foto

Kvitová poslechla a švihá do míčů stejně razantně jako na trávě. "Když se na to nesoustředí, má pohodu na údery a hraje automaticky," řekl Vaněk. Letošní sezonu rozehrála bývalá světová dvojka výborně. Už má dva tituly a třetí může přidat v Praze. "Musím zaklepat, je to super," sdělil Vaněk.

"Je důležité, aby byla zdravá. Přijdou hlušší měsíce, ale když bude hrát takhle, tak se proti ní blbě hraje. Užívám si každý okamžik, kdy se jí daří, a snažím se ji držet dobře naladěnou." V sobotním finále bude Kvitová favoritkou. Zápasy o titul umí, vyhrála 22 z 29 a Vaněk doufá, že přidá další triumf. "Věřit jí budu celým srdcem. Pro tyhle zápasy se narodila, miluje je a tady před českými diváky tam nechá duši," dodal trenér.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články