Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová si zahraje třicáté finále, Peschkeová obhájila v Praze titul ve čtyřhře

Petra Kvitová si ve Stromovce zahraje o titul. Druhá nasazená hráčka si poradila v semifinále s Číňankou Čang Šuaj 7:6, 6:0 a postoupila do svého jubilejního třicátého finále na elitním okruhu. Její soupeřkou bude Rumunka Buzarnescuová, v druhém semifinále porazila Italku Giorgiovou 4:6, 6:3, 7:5. Na pražském turnaji WTA už slaví Květa Peschkeová, která obhájila titul ve čtyřhře. S Melicharovou z USA porazily ve finále Buzarnescuovou a Marozavovou 6:4, 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Mám tady velkou podporu fanoušků, rodiny, je to můj domácí klub a cítím se tady dobře," řekla Kvitová, která hraje turnaj v Česku po sedmi letech. "Finále zbožňuju a půjdu se o to poprat," prohlásila hráčka, jež má ve finále bilanci 22:7.

V přestřelce prvního setu měla Kvitová tři brejkboly, z toho dva za stavu 5:4, ale oba setboly Číňanka odvrátila. V tie-breaku se Kvitová dostala ziskem pěti míčů v řadě ze stavu 1:5 a díky dvojchybě soupeřky využila čtvrtý setbol v sadě.

Po skoro hodinovém prvním setu dokázala Kvitová na úvod druhé sady prorazit houževnaté Čang Šuaj servis a pak dominovala. Střílela vítězné údery ze všech pozic a 31. hráčce za dvaadvacet minut uštědřila "kanára".

"Každopádně rozhodl první set, který měl všechno. Byla jsem trošku lepší, ale nepovedlo se mi využít šance, byť to bylo vždy o kousek," řekla Kvitová a k průběhu zkrácené hry dodala: "Asi jsem začala trošku panikařit, nevěřila sama v sebe a víc kazila. Pak jsem se uvolnila, tie-break vyhrála a to utkání rozhodlo."

Se sedmou nasazenou Buzarnescuovou, 37. hráčkou žebříčku WTA, se Kvitová dosud nestřetla. Rumunka má na dosah první titul v kariéře. "Asi nebude hrát extra rychle a bude se snažit míče rozhazovat, abych běhala," odhadla Kvitová.

I čtvrtý ročník pražského antukového turnaje od jeho povýšení na okruh WTA má českou finalistku. V roce 2015 získala trofej Karolína Plíšková, o rok později slavila titul Lucie Šafářová. Loni se do finále probojovala Kristýna Plíšková.

Dvaačtyřicetiletá Peschkeová vybojovala 29. deblový vavřín v kariéře a první od loňského úspěchu v Praze. Před rokem zvítězila s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. S Melicharovou se radovaly z prvního společného titulu.

"Pořád to jde a s novou parťačkou to jde taky výborně. Je dobré doma znovu vyhrát," řekla Peschkeová. "Je to skvělé pro naše sebevědomí a potvrzení, že naše spolupráce funguje. Je fantastické tady vyhrát a jede se dál. Máme cíl vyhrát větší turnaje a to je náš cíl, který chceme dokázat," uvedla Melicharová.

Je otázkou, zda bude Peschkeová za rok usilovat na Spartě o hattrick. "Rok je ještě dlouhý. Nicole se tady objeví a uvidíme, jestli se mnou, nebo beze mě," naznačila, že uvažuje o konci kariéry. "Všechno se mi honí hlavou, ale nemám to rozhodnuté. Asi to není daleko, nedá se to dělat věčně. Je ale vidět, že to pořád jde."

Duo Melicharová - Peschkeová
zdroj: ČTK

Peschkeová s Melicharovou spolu začaly hrát letos, před týdnem ve Stuttgartu se dostaly do finále. V Praze měly nejvíce práce v prvním kole, v kterém porazily Češky Petru Krejsovou a Jesiku Malečkovou 10:4 až v supertie-breaku.

"První kola jsou vždy těžká a my sem přijely z halového turnaje. Vlítly jsme do toho rovnýma nohama a měly jsme dost práce. Podařilo se nám to zvládnout a pak se náš vlak rozjel," sdělila Peschkeová. S Melicharovou, která je o osmnáct let mladší, by rády postoupily na Turnaj mistryň. "Míříme tím směrem," řekly společně.

Melicharová je dvanáctou spoluhráčkou, s kterou Peschkeová vyhrála čtyřhru na okruhu WTA. První titul slavila před 20 lety v Sopotech.

Čtyřhra má od zrodu turnaje WTA na Spartě počtvrté domácí vítězku. Před Peschkeovou s Grönefeldovou uspěly Andrea Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a v roce 2015 vyhrály Kateřina Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (2-ČR) - Čang Šuaj (6-Čína) 7:6 (8:6), 6:0, Buzarnescuová (7-Rum.) - Giorgiová (It.) 4:6, 6:3, 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články