Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Kvitová si poradila se Siniakovou a zahraje si semifinále, Plíšková vypadla

Petra Kvitová dál prochází suverénně pražským turnajem WTA a po výhře nad krajankou Kateřinou Siniakovou dvakrát 6:3 je v semifinále. Proti ní se postaví turnajová šestka Čang Šuaj z Číny, která přehrála Italku Jasmine Paoliniovou 6:4 a 6:3. S antukou ve Stromovce se naopak loučí loňská finalistka Kristýna Plíšková, která nestačila na Mihaelu Buzarnescuovou z Rumunska. Přímý přenos semifinále Prague Open sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz v pátek od 11:00.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Byl to těžký zápas. Káťa doma hraje výborně, je to bojovnice a ukázala to i tentokrát. Byl to ostrý zápas a jsem spokojená, jak jsem to zvládla," řekla Kvitová.

Světová desítka na úvod prohrála servis, i když vedla 40:15, ale hned si vzala brejk zpátky. "To mě uklidnilo," sdělila Kvitová. V sedmé hře ustála nepříjemnou situaci 0:30, a pak udeřila. Vzala soupeřce servis na 5:3 a set získala.

Další podání Siniakové prolomila Kvitová hned v úvodu druhé sady a už měla vývoj pod kontrolou. Za stavu 5:2 sice nedokázala zápas dopodávat do vítězného konce, ale v zápětí při servisu Siniakové proměnila prohozem první mečbol. "Je tam pár maličkostí, které se dají vystříbřit, ale teď si užiju výhru a soustředím se na semifinále," uvedla Kvitová po duelu trvajícím 70 minut.

"Nemůžu být spokojená, hodně věcí musím zlepšovat. Když proti takové hráčce už dostanu šanci, je třeba ji využít," řekla Siniaková poté, co vypadla stejně jako loni ve čtvrtfinále. "Mám dvě výhry v zádech, toho si vážím, protože jsem neměla dobrou americkou šňůru. Turnaj beru pozitivně a dobrý byl i zápas s Péťou," dodala.

Kristýna Plíšková se tentokrát nemohla spolehnout na podání jako v minulých zápasech a třikrát o servis přišla. "Ona mi dost četla hru. Jak mi to psalo v předchozích zápasech, tak dnes to tak nebylo," řekla. Nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů a se sedmou nasazenou Buzarnescuovou prohrála za necelou hodinu a půl.

"Hrála dost nad průměr. Nečekala jsem, že bude hrát až tak dobře. Za celý zápas jsem se nedostala do vedení, což bylo špatně," uvedla Plíšková už cestou do Madridu, kde ji v pátečním 1. kole kvalifikace čeká jiná Rumunka Irina Baraová.

Buzarnescuová má před sebou nabitý pátek. V den svých třicetin bude hrát semifinále dvouhry proti Italce Camile Giorgiové a finále čtyřhry.

Strýcovou trápí achilovka a odhlásila se ze čtyřhry

Se čtyřhrou se předčasně na pražském turnaji rozloučila Barbora Strýcová. Důvodem jsou bolesti v levé achilovce. V páru s Barborou Štefkovou tak poslaly do finále Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou s Lidzijí Marozavovou z Běloruska.

Přesto bude mít český tenis v pátečním boji o titul zastoupení. Květa Peschkeová společně s Američankou Nicole Melicharovou vyřadily v semifinále první nasazený český pár Andrea Sestini Hlaváčková a Renata Voráčová 6:4, 6:0.

"Měly jsme chytrou taktiku," řekla čtyřiadvacetiletá Melicharová. "Zahrály jsme velice solidní zápas. Chodilo nám to, jak jsme si představovaly. Bylo to ideální. Hrály jsme agresivně a vzaly jsme jim křížové údery," řekla Peschkeová. "Narazily jsme na rozjetý vlak. Takhle dobře jsem ještě Květu s Nicole neviděla hrát. Hrály o dvě úrovně výš než před týdnem," hodnotila Sestini Hlaváčková.

Čtyřhra na antuce ve Stromovce tak může mít od vzniku turnaje WTA i počtvrté domácí vítězky. Před Peschkeovou s Grönefeldovou uspěly Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a v roce 2015 Kateřina Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou. "Obhajoba by byla hezká a konečně si zahrajeme na centrkurtu," těšila se dvaačtyřicetiletá Peschkeová, vítězka Wimbledonu v deblu z roku 2011.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články