Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová se po Wimbledonu posunula na čtvrté místo žebříčku WTA

Londýn - Česká tenistka Petra Kvitová se po druhém triumfu ve Wimbledonu posunula na čtvrté místo světového žebříčku. Tomáš Berdych vyrovnal své maximum a je pátý, do čela mužského pořadí se vrátil srbský vítěz londýnského grandslamu Novak Djokovič.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová ve finále smetla 6:3, 6:0 Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, která si polepšila na sedmé místo, což je pro ni nejlepší umístění v kariéře. České šampionce schází k maximu z října 2011 ještě dvě příčky. Dál vede Serena Williamsová, i když ve Wimbledonu vypadla už ve třetím kole.

Na své maximum se dostala Lucie Šafářová, kterou přemohla až v semifinále Kvitová. Brněnská rodačka se posunula z 23. na 17. příčku. Nejlepší pozici v kariéře zaujala v pořadí WTA rovněž čtvrtfinalistka travnatého grandslamu Barbora Záhlavová-Strýcová, která je na 31. místě.

Do elitní stovky žebříčku poprvé v kariéře proniklo další z českých pozitivních překvapení v All England Clubu Tereza Smitková. Účast ve čtvrtém kole pomohla devatenáctileté účastnici londýnské kvalifikace ze 175. na 99. příčku.

Djokovič se do čela žebříčku vrací poprvé od konce loňského září, kdy ho o vedení připravil Španěl Rafael Nadal. Ten totiž ve Wimbledonu dohrál už ve čtvrtém kole, zatímco Srb si v Londýně došel pro druhý titul po nedělním finálovém triumfu nad Rogerem Federerem. Slavný Švýcar vystřídal na třetím místě krajana Stana Wawrinku.

Berdych i přes porážku ve třetím kole Wimbledonu s Chorvatem Marinem Čiličem v žebříčku stoupl z šestého na páté místo. Těžil hlavně ze čtvrtfinálové porážky Brita Andyho Murrayho s Bulharem Grigorem Dimitrovem, po které se obhájce titulu propadl z páté na desátou příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články