Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvitová postoupila v Sydney do čtvrtfinále, Siniaková vypadla

Petra Kvitová postoupila na turnaji v Sydney při svém druhém startu v sezoně do čtvrtfinále. Pátá nasazená Češka porazila ve druhém kole Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 7:6, 6:2 a její další soupeřkou bude světová dvojka Angelique Kerberová z Německa. Kateřina Siniaková naopak skončila hned v 1. kole. Česká reprezentantka, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, podlehla v dohrávce přerušeného zápasu Elise Mertensové z Belgie 6:7, 6:2, 2:6.

Petra Kvitová
zdroj: ZUMA

Kvitová vstoupila do zápasu se Sie Šu-wej výborně a rychle vedla 4:1, pak ale nevyužila dva setboly a nakonec musela o první sadu bojovat takřka hodinu a ve zkrácené hře.

Navrch měla i ve druhém setu, v němž si vybudovala náskok 5:1 a zápas už nepustila. V utkání zahrála 38 vítězných míčů a vypracovala si 13 brejkbolů, jen tři ale proměnila.

S Kerberovou se Kvitová utká po patnácté v kariéře, bilanci vzájemných zápasů mají vyrovnanou 7:7. Naposledy vloni ve Stuttgartu se na antuce radovala německá trojnásobná grandslamová šampionka.

Utkání Siniakové s desátou nasazenou Mertensovou bylo v úterý přerušeno kvůli dešti za nepříznivého stavu 6:7, 6:2 a 1:4 z pohledu české hráčky.

Siniaková, která hned v 1. kole vypadla i na předchozím turnaji v Brisbane, duel zvrátit nedokázala. Tenistky v dohrávce strávily na kurtu jen tři gemy, v nichž si bez problémů udržely svá podání.

Je nám líto, video expirovalo.
Halepová vypadla v Sydney s domácí Bartyovou

Ze hry venku je i světová jednička Simona Halepová, Rumunka při svém návratu na kurty po zranění zad ve 2. kole prohrála s Ashleigh Bartyovou z Austrálie 4:6, 4:6.

Halepová, která musela kvůli vyhřezlé ploténce předčasně ukončit minulou sezonu, prohrála první soutěžní zápas od loňského září za 87 minut.

Bartyová, jíž patří ve světovém žebříčku 15. místo, porazila světovou jedničku poprvé v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články