Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kvitová porazila na úvod Sydney vítězku ze Šen-čenu Sabalenkovou

Petra Kvitová zvládla v prvním kole turnaje v Sydney těžký test a vítězku ze Šen-čenu Bělorusku Arynu Sabalenkovou porazila 6:1 a 7:5. Další soupeřkou české hráčky bude Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Kateřina Siniaková bude zápas prvního kola s Belgičankou Elise Mertensovou kvůli dešti dohrávat ve středu a pokusí se otočit nepříznivý stav 6:7, 6:2 a 1:4 ve třetí sadě.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Vítězka v Sydney z roku 2015 Kvitová si k výhře pomohla 28 vítěznými údery a stoprocentní úspěšností při brejkbolech: využila všech pět. "Jsem spokojená. Ona přijela povzbuzená titulem, takže jsem věděla, že to bude těžké. Výborně podává a hraje odzadu, proto jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla na kurtu.

V prvním setu Kvitová využila toho, že si soupeřka po rychlém přesunu z Šen-čenu, kde bylo chladno, teprve zvykala na horké australské počasí. Druhá sada už byla vyrovnanější, Kvitová za stavu 4:5 odvrátila setbol a zápas vyhrála za 80 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová porazila v Sydney Sabalenkovou

První kolo v Sydney bylo konečnou pro deblové vítězky z Brisbane Květu Peschkeovou a Nicole Melicharovou. Česko-americký pár prohrál s Vaniou Kingovou z USA a Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou 7:10 v supertie-breaku.

Postupující z kvalifikace Siniaková vedla nad desátou nasazenou Mertensovou v první sadě 4:0 a 5:3, ale o set nakonec přišla v tie-breaku. Ve druhé sadě náskok 3:0 udržela, avšak do rozhodujícího setu vstoupila špatně a ztrácela 0:3. Pak vzala soupeřce podání, ale vzápětí znovu ztratila svůj servis na 1:4. Poté bylo utkání přerušeno.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články