Kvitová pojede na Turnaj mistryň, odhlásila se Šarapovová

Londýn - Petra Kvitová si potřetí v kariéře zahraje na Turnaji mistryň. Kvůli zranění pravého ramena naopak v Istanbulu, kde se osm nejlepších hráček sezony představí od 22. do 27. října, bude chybět světová trojka Ruska Maria Šarapovová.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Třiadvacetiletá Kvitová udělala velký krok k účasti na závěrečném podniku sezony na minulých dvou turnajích, když v Tokiu získala titul a v Pekingu prošla do semifinále. "Z kvalifikace mám obrovskou radost," řekla sedmá hráčka světového žebříčku.

"Být mezi nejlepšími tenistkami světa pro mě hodně znamená. Hlavně po těžkém začátku sezony," uvedla Kvitová. Na Turnaji mistryň hrála poprvé v roce 2011, kdy hned získala titul, který přidala k triumfu ve Wimbledonu. Loni česká hráčka vypadla už v základní skupině.

Jisté místo v Istanbulu mají rovněž jednička žebříčku Američanka Serena Williamsová, Viktoria Azarenková z Běloruska, Polka Agnieszka Radwaňská, Li Na z Číny a nově také Italka Sara Erraniová se Srbkou Jelenou Jankovičovou. Ve hře už je poslední volné místo, které drží Němka Angelique Kerberová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články