Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Kvitová, Plíšková a Allertová v Praze úvodní zápas zvládly. Strýcová končí

Tři z pěti. Takovou bilanci měly české tenistky během úterních zápasů 1. kola na Prague Open. Pozici velké favoritky a hvězdy podniku potvrdila Petra Kvitová. Společně s ní uspěla také Denisa Allertová a Kristýna Plíšková, které ve 2. kole doplnily Kateřinu Siniakovou. Neuspěla naopak Barbora Strýcová, jež prohrála na WTA Tour pošesté v řadě, a Tereza Smitková.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Kvitová v úvodním utkání vyzvala krajanku Smitkovou, jíž nedala šanci a zvítězila 6:1 a 6:3. Sto čtvrtá hráčka světa Allertová zdolala bývalou světovou sedmičku Patty Schnyderovou ze Švýcarska, která postoupila z kvalifikace, dvakrát 6:4 a v dalším utkání ji čeká Australanka Samantha Stosurová.

Loňská finalistka Kristýna Plíšková zase Aljaksandru Sasnovičovou z Běloruska porazila 7:6 a 6:3. Turnajová pětka Strýcová podlehla Italce Camile Giorgiové 0:6, 6:2, 2:6.

Nasazená dvojka Kvitová je po odstoupení Karolíny Plíškové největší hvězdou ve Stromovce. Podle toho vypadal i zájem fanoušků, kteří se do areálu klubu ani nevešli.

"Jsem ráda, že jsem zvládla první zápas na antuce venku," řekla světová desítka a fanouškům děkovala. "Slyšela jsem, že od rána byly fronty. Je super, že mají tenis rádi. Dobře se před nimi hraje. Snad dobře reprezentujeme," řekla Kvitová.

Proti Smitkové měla vývoj od začátku pod kontrolou a od stavu 0:1 získala devět her v řadě. Za stavu 3:0 ve druhé sadě si vybrala "oddechový čas", uvolněnější soupeřka srovnala, ale Kvitová duel dalšími třemi hrami ukončila.

Kvitovou čeká jednadvacetiletá Natalja Vichljancevová (83. v žebříčku WTA), s kterou se dosud na okruhu nestřetla. "Vím, jak vypadá. Ale je to Ruska, takže bude určitě zarputilá," odhadla česká tenistka.

Kristýna Plíšková měla původně hrát se sestrou a nasazenou jedničkou Karolínou, ale ta se kvůli problémům s třísly po nedělním titulu ve Stuttgartu odhlásila. Fandila v hledišti a viděla, jak Kristýna nasázela Sasnovičové dvanáct es a radovala se z výhry. O čtvrtfinále bude hrát s Wang Čchiang z Číny.

Pětadvacetiletá Allertová hrála poprvé po měsíci. Kvůli prasklině a zánětu v pravém rameni měla pauzu. "Proto si výhry vážím. Jednoduché to nebylo, nervíky byly, ale jsem zase v zápasovém tempu a bylo to skvělý," řekla a těšila se na duel se Stosurovou na centrkurtu. "Vzadu na jedničce jsem si zvykala na české publikum, které je tady vždycky skvělé, a na centru to bude ještě lepší," řekla.

S turnajem se v prvním kole rozloučila obhájkyně titulu Mona Barthelová. Němka prohrála s krajankou postupující z kvalifikace Antonií Lottnerovou 0:6, 5:7.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články