Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Siniaková je první Češkou ve druhém kole, Karolína Plíšková se odhlásila

Na úvod tenisového turnaje WTA Prague Open uspěla osmá nasazená Kateřina Siniaková, která porazila Andreu Petkovicovou z Německa 6:2 a 7:6. Večer rozehraje na kurtech Sparty ve Stromovce duel prvního kola čtyřhry nejvýše nasazená česká dvojice Andrea Sestini Hlaváčková a Renata Voráčová. Karolína Plíšková se kvůli potížím s třísly z turnaje na poslední chvíli odhlásila.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Mathilda Ahlberg

Jednapadesáté hráčce světa Siniakové se na antuce Sparty ve Stromovce daří. Loni tam jednadvacetiletá tenistka došla do čtvrtfinále a v roce 2015 dokonce do semifinále.

"Byla to těžká soupeřka, takže to je rozhodně cenné vítězství. Jsem nadšená a ráda, že to vyšlo ve dvou setech," řekla Siniaková poté, co bývalou světovou devítku Petkovicovou porazila i ve druhém vzájemném utkání.

Siniaková hned v první hře vzala Němce servis. "To je vždycky lepší," usmívala se česká hráčka a brejk zopakovala na konci úvodní sady. Ve vyrovnaném druhém setu měla za stavu 6:5 při svém servisu mečbol, ale o game přišla.

"Měla jsem krizi, když jsem měla zápas doservírovat," vysvětlila Siniaková ztrátu servisu. Duel ukončila následně ve zkrácené hře. Při druhém mečbolu poslala Petkovicová míč do autu. Zápas před plnými tribunami skončil po hodině a tři čtvrtě.

Příští soupeřkou Siniakové bude v Česku žijící Ruska Jekatěrina Alexandrovová. "Mám jí co vracet," poukázala Siniaková na loňskou prohru na Roland Garros a dodala: "Trénujeme spolu. Hodně do toho chodí. Bude to rychlý tenis a boj."

Ani jedna z českých tenistek ze závěrečného kola kvalifikace nepostoupila. Anastasia Zarycká prohrála se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou 4:6 a 2:6, Tereza Martincová podlehla Rumunce Eleně-Gabriele Ruseové rovněž ve dvou setech 2:6 a 6:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková: V druhém setu jsem se trápila na returnu i servisu

Světová šestka Karolína Plíšková měla plnit roli nejvýše nasazené hráčky a los prvního kola jí určil za soupeřku její dvojče Kristýnu.

"Jsem strašně zklamaná a smutná, že nemůžu hrát, ale program je dost náročný. Mám trošku problém s třísly, levé je lepší a pravé horší," řekla Plíšková.

Účast v turnaji zvažovala Plíšková do poslední chvíle. Rozhodla se po konzultaci s týmem v pondělí dopoledne.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Mrzí mě to, ale poslední dva týdny byly hodně náročné

"Chtěla jsem nastoupit, protože jsem tady vyhrála, v klubu trénuju a přijde fandit spousta diváků i moje rodina. Hodně lidí bude zklamaných, ale přijde mi nefér, abych jenom nastoupila," sdělila šestadvacetiletá tenistka.

Česká jednička spolu s Fed Cupem a cestou za nedělním titulem ve Stuttgartu odehrála sedm zápasů v devíti dnech.

"Asi je to dohromady únava a klouzavá antuka ve Stuttgartu. Zápasů jsem odehrála dost, čtyři dny jsem hrála po sobě a nakupilo se to. Čas na zregenerování není. Dám se dohromady na Madrid," konstatovala tenistka.

Plíšková odolala "lákadlu", aby nastoupila a umožnila tak sestře projít do dalšího kola. "To ne, to se nedělá. To nebyla varianta," řekla Karolína Plíšková.

Loňská finalistka Kristýna Plíšková bude po úpravě rozlosování hrát s Aljaksandrou Sasnovičovou z Běloruska, s kterou letos prohrála v Miami.

"Přijdu ségru podpořit," slíbila Karolína a bylo jí jasné, že dříve nebo později na sesterský souboj dojde. "Už jsme se s tím smířily. A až se to poprvé stane, tak to pak bude lepší."

Před Karolínou Plíškovou, která loni v Praze vypadla v 1. kole, přišel turnaj o dvě další české hráčky. Předloňská vítězka ve Stromovce Lucie Šafářová má problémy s imunitou a osmnáctiletá Markéta Vondroušová si ve Stuttgartu poranila nohu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články