Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová: Můj nejtěžší zápas ve Fed Cupu. Chytala jsem křeče

Praha – Za svůj nejtěžší zápas ve Fed Cupu označila finále s Německem Petra Kvitová. Česká tenistka v rozhodující třetí sadě prohrávala už 1:4, nakonec však zápas zvrátila vítězným mečbolem. V utkání ji navíc trápily křeče. Po slavnostním ceremoniálu Kvitová potvrdila, že ve Fed Cupu bude týmu pomáhat i v příštích letech.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

První set vyhrála v tie-breaku a v druhém vedla už 3:0, pak ale Kerberová čtyřmi hrami za sebou otočila stav a na Kvitové bylo vidět, že je hodně vyčerpaná. "Nebylo mi úplně hej, najednou ze skoro vyhraného setu byl skoro prohraný. Necítila jsem se nejlíp, dostala jsem i pár křečí. To u mě nebývá zvykem, tohle pro mě byla nová zkušenost," podotkla Kvitová.

  • "Celý zápas byl úplně nadoraz. Emocionálně, energeticky to bylo hrozně vyčerpávající. Asi to byl z toho pohledu můj největší a nejtěžší zápas ve Fed Cupu," řekla Kvitová.

Po prohrané druhé sadě zamířila do útrob haly, ale na startu třetího setu brzy přišla o servis. Prohrávala 0:3 a 1:4, ale pak nastal velký zvrat a pět vítězných gamů po sobě. "Vrátila jsem se do zápasu, ani nevím, jak jsem to tam v sobě někde našla. Doktor mi dal během zápasu hodně magnézia, to mi také pomohlo," řekla Kvitová.

Na kurtu byla připravená padnout. "Byl to poslední letošní zápas, neměla jsem si co na kdy schovávat. Chtěla jsem tam nechat vše. Říkala jsem si, že když bude třeba, budu se tam plazit po čtyřech. Energii mi dávalo to, že hraju za zemi, pro diváky, za tým, ne jen sama za sebe," podotkla wimbledonská vítězka.

Při třetím fedcupovém triumfu současného úspěšného týmu za poslední čtyři roky poprvé ve finále získala rozhodující bod. "My se takhle s holkama střídáme," smála se. "Párkrát jsem už ve Fed Cupu udělala rozhodující bod, ale ve finále je to speciální. Ale je jedno, kdo ho přinese, jsme jako tým," konstatovala. Posléze i potvrdila, že chce v soutěži i v dalších letech pomáhat svému týmu. "Mám tu soutěž hrozně ráda," uvedla.

V šatně jí gratulovala i legenda Martina Navrátilová. "Ve třetím setu viděla, že skoro brečím, že nemám skoro žádnou energii. Tak prý na mě chtěla zakřičet, abych ji našla. Jsme rády, že tu Martina byla, že nás přišla taková legenda podpořit. Myslím, že i ona byla šťastná," řekla Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články