Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Kvitová má stále motivaci. Pozice jedničky mi v kariéře chybí, říká

Ču-chaj (Čína) - Petra Kvitová se po nevýrazném začátku na konci sezony chytla. Z čínského Ču-chaje nechtěla odjíždět s porážkou. I když finále Elite Trophy nezačala dobře, duel s Elinou Svitolinovou otočila a letošní turnajovou sezonu ukončila výhrou. Motivaci neztrácí, stále by ráda jednou stanula na nejvyšší pozici v žebříčku.

Petra Kvitová vyhrála Elite Trophy
zdroj: ČTK/ZUMA

Zatímco v první půlce roku měla Kvitová bilanci výher a porážek 16:15, v druhé polovině se rozjela do obvyklé formy posledních let. Výhra ve finále v Ču-chaji byla po Wimbledonu její třicátá, prohrála jen sedmkrát a získala dva tituly.

"Po vyřazení ve druhém kole Wimbledonu, což bylo velké zklamání, jsem se snažila dostat z porážek. V Montrealu už to bylo lepší, ale obratem byla olympiáda," řekla o turnaji v Riu de Janeiro, kde vybojovala bronz ve dvouhře. "To mi dodalo sebevědomí, motivaci i energii a konec roku vyšel pozitivně," uvedla.

V Asii vyhrála ve Wu-chanu velký turnaj, nyní i v Ču-chaji a k tomu si ještě zahrála finále v Lucemburku. Především ale předváděla agresivní tenis, kterým soupeřky ničila stejně jako třeba při dvou výhrách na trávě ve Wimbledonu. Sezonu sice ukončí na 11. místě, poprvé po šesti letech tak není na konci roku v elitní desítce, ale je spokojená. "Našla jsem letos samu sebe a v druhé půlce roku si tenis i sebe na kurtu zase užívala, což zpočátku roku nebylo," řekla.

Post světové jedničky je pro Kvitovou stále velkou motivací. Má pořád chuť se zlepšovat, vyhrávat turnaje, grandslamy a dosáhnout co nejlepšího postavení v žebříčku. "Pozice jedničky mi v kariéře chybí, abych tak řekla," uvedla bývalá světová dvojka, kterou na začátku roku 2012 dělily v Sydney od prvního místa dvě výhry. "Bez cíle (být jedničkou) bych možná už ani nehrála tenis," konstatovala Kvitová.

Skvělé tenisové časy

Z Číny se vydala do Evropy a nejpozději v úterý se připojí k fedcupovému týmu ve Štrasburku, kde budou Češky usilovat o třetí triumf v soutěži v řadě a pátý za šest let. "Prožíváme skvělé tenisové časy," řekla Kvitová. "Máme Berdycha a v ženách jsme teď opravdu silné, proto jsme ve finále."

"Měly bychom jít do souboje s Francií sebevědomě pro titul. Máme skvělý tým a uděláme pro to všechno. Máme to rády, ten společný týden si vždycky moc užijeme a víkend je pak vždy neobyčejný, když se vyhraje," řekla Kvitová. "Mám před sebou poslední dva zápasy sezony a nechám tam všechno," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová vyhrála Elite Trophy, ve finále porazila Svitolinovou
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články