Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Federer je v Basileji doma a tamní turnaj vyhrál už podeváté

Být doma pánem umí Roger Federer znamenitě. Švýcarský tenista vyhrál turnaj v rodné Basileji už podeváté. Ve finále tu tentokrát porazil rumunského outsidera Mariuse Copila, který však velkému favoritovi nedal nic zadarmo a podlehl 6:7 a 4:6. Nyní se tak třetí hráč světového žebříčku přiblížil na dosah magické stovce titulů, ten nedělní měl už číslo 99.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer zase vyhrál v Basileji a připsal si 99. vítězství na turnajích

Sedmatřicetiletý Federer dvacet let po svém prvním startu v Basileji obhájil loňskou výhru. Vítěznou trofej pozvedl na ATP Tour letos počtvrté po triumfech na Australian Open, v Rotterdamu a Stuttgartu.

Dvacetinásobný grandslamový šampion Federer neměl s rumunským kvalifikantem Copilem lehkou práci. Až 93. hráč světového žebříčku měl lepší vstupy do obou setů - v první sadě vedl 3:1 a ve druhé dokonce 4:1, miláček domácích fanoušků ale dokázal pokaždé skóre otočit.

Osmadvacetiletý Copil tak na první triumf v turnaji ATP čeká dál, i tak prožil zřejmě nejlepší týden v kariéře. V Basileji porazil světovou pětku Alexandera Zvereva i šestku Marina Čiliče a z kvalifikace prošel do druhého finále v životě, a to na mnohem větším turnaji než letos v únoru v Sofii.

Turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 2,442.740 eur):

Dvouhra - finále: Federer (1-Švýc.) - Copil (Rum.) 7:6 (7:5), 6:4.

Čtyřhra - finále: Inglot, Škugor (Brit./Chorv.) - A. Zverev, M. Zverev (Něm.) 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články