Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová: Jsem schopná vypořádat se s více zápasy za sebou, to je dobré

Indian Wells - Tenistka Petra Kvitová odehrála v Indian Wells svůj nejlepší turnaj sezony. Poprvé letos vyhrála tři zápasy v řadě a díky postupu do čtvrtfinále se v pondělním žebříčku posune z devátého na sedmé místo. "Moje hra pořád není skvělá, ale na druhou stranu jsem tady odehrála čtyři zápasy, což je výborné. Mám dojem, že mi to určitě může pomoct," řekla Kvitová po prohře ve čtvrtfinále s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Kvitová přijela do Kalifornie po špatném úvodu roku. Na čtyřech turnajích vyhrála jen dva zápasy ze šesti a dvakrát odešla poražena i ve Fed Cupu. Koncem ledna navíc ukončila spolupráci s koučem Davidem Kotyzou a aktuálně je stále bez trenéra. V Indian Wells vydřela tři třísetové výhry a odehrála solidní druhý set s Radwaňskou.

"Obecně to je dobré znamení. Před turnajem jsem tvrdě pracovala v tréninku a myslím, že se to tady ukázalo, protože zápasy byly hodně o fyzičce, a myslím, že jsem se s tím vypořádala dobře. I v jejich konci jsem to zvládla slušně," řekla. Doufá, že vyhrané zápasy jí pomůžou zvednout sebevědomí.

"Hrála jsem čtyři zápasy po sobě, což se mi předtím letos nepovedlo. To je dobré. Vím, že jsem schopna se s více zápasy vypořádat, což je milé zjištění," řekla Kvitová. Z Indian Wells se Kvitová přesune do Miami, kde v půlce příštího týdne začne další velký turnaj. "Tam bývá vysoká vlhkost vzduchu, což pro mě není jednoduché, ale zase je tam rychlejší povrch, což by mi mohlo pomoct," řekla tenistka.

V Americe je dvojnásobná vítězka Wimbledonu s kondičním trenérem Davidem Vydrou a v roli jejího sparingpartnera působí František Čermák. O případném novém tenisovém trenérovi neuvažovala. "Tady jsem neměla čas, soustředila jsem se na turnaj a na zápasy," řekla a doplnila: "Před Miami bude pár dnů volna, možná mě něco napadne a možná taky ne. Uvidíme. Teď nebudu dělat žádné rozhodnutí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články