Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová i Kvitová si v Indian Wells zahrají osmifinále

Indian Wells - Petra Kvitová si zahraje osmifinále turnaje v Indian Wells. Osmá nasazená hráčka zdolala v dalším dramatu Švédku Johannu Larssonovou po setech 6:3, 4:6, 7:5 a poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy za sebou. Kvitovou poté napodobila Barbora Strýcová, která v utkání třetího kola porazila Japonku Kurumi Naraovou po setech 3:6, 6:1 a 6:2.

Další soupeřkou Kvitové bude Američanka Nicole Gibbsová, Strýcová vyzve v souboji o svůj premiérový postup do čtvrtfinále v Indian Wells pátou nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska.

Už ve 2. kole se Kvitová po solidním prvním setu ve druhé sadě utkání s Dankou Koviničovou z Černé Hory zhoršila a zápas zachraňovala na poslední chvíli. A stejný obraz přinesl i duel s Larssonovou, 66. hráčkou dvouhry WTA. Kvitová hrála se zavázaným pravým stehenním svalem a prvnímu setu dominovala. Nastřílela 20 vítězných míčů a trochu se zasekla až v koncovce. Nejdříve zápas přerušilo ošetřování divačky v hledišti a Češka pak využila až pátý setbol.
 
Místo uklidnění ale začala chybovat, o druhý set přišla a po ztrátě servisu v sedmé hře třetí sady to s ní nevypadalo dobře. Za stavu 4:5 ale vzala Švédce podání a vyrovnala, získala také další dvě hry a z výhry se radovala po dvouapůlhodinovém boji. "Bojovala jsem až do konce, jinak bych prohrála," řekla šestadvacetiletá dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová v rozhovoru na kurtu.

Strýcová hraje v Indian Wells pojedenácté a do osmifinále se probojovala teprve podruhé. Předtím to dokázala jen při svém prvním startu před 12 lety. V zápase s Naraovou, která do 3. kola postoupila z kvalifikace, prohrála po chybách úvodní sadu, ale pak se zlepšila. Ve zbytku utkání už ani jednou nepřišla o servis a po dvou hodinách a čtrnácti minutách hry proměnila třetí mečbol.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP

Djokovič v problémech s kvalifikantem

Na cestě za třetím titulem v řadě v Indian Wells se v neděli trochu zadrhl Novak Djokovič. S americkým kvalifikantem Bjornem Fratangelem, až 149. hráčem žebříčku, ztratil úvodní set 2:6, ale pak už soupeři povolil jen tři gamy. "Odehrál skvělý zápas, všechna čest. Já naopak začal příšerně a vůbec se na kurtu necítil v pohodě," přiznal srbský favorit.
 
Fratangelo má na kontě jediný vyhraný zápas na ATP Tour, zatímco Djokovič získal 61 titulů: jen za loňskou sezonu 11 a letos dva včetně Australian Open. Od druhého setu už předváděl naplno své umění a přes vítěze juniorky na Roland Garros 2011 prošel do 3. kola.
 
Pomalejší začátek měla také jednička mezi ženami Američanka Serena Williamsová. Nad kazašskou tenistkou Julií Putincevovou vyhrála 7:6, 6:0 a drží si šanci vyhrát potřetí v kariéře "pátý grandslam", který 14 let bojkotovala poté, co v roce 2001 fanoušci rasisticky uráželi její rodinu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články