Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová generálku na US Open hrát nebude, Berdych se naopak vrací na kurty

Sice dostala divokou kartu, Petra Kvitová se ale turnaje v Bronxu nezúčastní. Českou tenistku nadále trápí levé předloktí a generálku na US Open musí vynechat. Na kurty se naopak po vleklých problémech se zády pokusí vrátit Tomáš Berdych, jenž se představí na podniku ve Winstonu-Salemu. 

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Devětadvacetiletá česká hráčka má potíže se svou dominantní rukou již od května a přišla kvůli nim mimo jiné o grandslamové Roland Garros.

Světová šestka Kvitová od květnového turnaje v Římě absolvovala jen svůj oblíbený Wimbledon a tento týden se představila na turnaji v Cincinnati. Ve svém prvním duelu v Ohiu vypadla s Řekyní Marií Sakkariovou a rozhodla se přijmout divokou kartu na nový turnaj v New Yorku, jenž nahradil dosavadní generálku na US Open v New Havenu.

Nakonec však Kvitová v Bronxu startovat nebude. "Bohužel, Petra se musela odhlásit kvůli zranění předloktí, jež jí působilo bolest během včerejšího tréninku v Cincinnati. Zůstává pozitivní (jako vždycky) a doufá, že bude připravena na US Open," napsala dnes na Twitteru mediální manažerka dvojnásobné wimbledonské vítězky Katie Spellmanová.

Závěrečný grandslam sezony začne ve Flushing Meadows v pondělí 26. srpna.

Berdych přijal divokou kartu

Berdych v neděli ve Winston-Salemu absolvuje další pokus o návrat na kurty po vleklých problémech se zády. Kvůli nim předčasně ukončil poslední dvě sezony a letos od března absolvoval jediný zápas ve Wimbledonu. Dlouholetý člen elitní desítky světového žebříčku je nyní na 103. místě.

Třiatřicetiletý Berdych přijal do Winston-Salemu divokou kartu a absolvuje turnaj, který je generálkou na US Open. Poslední letošní grandslam začne o týden později. Vítěz třinácti podniků na okruhu ATP v úvodním kole narazí na Itala Andrease Seppiho.

Ve Winston-Salemu v Severní Karolíně startoval Berdych pouze jednou před sedmi lety a tehdy prošel do finále. Letos měl slibný začátek sezony, začal bojem o titul v Dauhá, v Montpellier byl v semifinále, ale pak už se mu nedařilo. Od března návrat na okruh odkládal, na wimbledonské trávě neuhrál proti Američanovi Tayloru Fritzovi ani set.

Se Seppim má bilanci osmi výher a dvou porážek, neprohrál s ním jedenáct let. Ve Winston-Salemu bude nasazenou jedničkou Francouz Benoit Paire, další test operované kyčle tam ve dvouhře absolvuje bývalá světová jednička Brit Andy Murray.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články