Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová v Cincinnati vypadla s Řekyní Sakkariovou. Skončila i Strýcová

Petra Kvitová prohrála ve svém prvním zápase na turnaji v Cincinnati v druhém kole 4:6, 6:2, 3:6 s Řekyní Marií Sakkariovou. V úvodním kole vypadla Barbora Strýcová, jež podlehla 4:6, 6:7 Rusce Darje Kasatkinové.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/Lynne Sladky

Světová šestka Kvitová, jejíž slibně rozjetou sezonu zbrzdilo zranění předloktí levé ruky, absolvovala v Ohiu teprve druhý turnaj od květnového Říma a první od Wimbledonu. Nerozehranost a zdravotní pauza byla na jejím výkonu znát: během tří setů udělala 53 nevynucených chyb, z toho devět dvojchyb, a připsala si jen 25 vítězných úderů.

Přesto v rozhodujícím setu měla Kvitová, jež měla na úvod volný los, chvíli navrch. Dostala se do vedení 2:1 s brejkem, hned v následujícím gemu ale o výhodu přišla. Rozhodující moment přišel v osmém gemu za stavu 4:3 pro Sakkariovou. Devětadvacetiletá česká tenistka vedla 40:15, ale dvěma dvojchybami za sebou "darovala" soupeřce shodu a další dvojchybou při brejkbolu hru ztratila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová nestačila na Sakkariovou a se Cincinnati se rozloučila už ve druhém kole

Světová třiatřicítka Sakkariová už poté zápas dopodávala a v třetím letošním zápase Kvitovou podruhé porazila. Česká tenistka nad ní hladce vyhrála v Miami, pak ale vzdala vzájemný duel v Římě za stavu 0:4 ve třetím setu. Od té doby Kvitová odehrála za tři měsíce jen čtyři kola ve Wimbledonu.

V prvním kole se s dvouhrou v Cincinnati rozloučila Strýcová, jež se do hlavní soutěže dostala jako "lucky loser" z kvalifikace. Světová deblová jednička měla po prohraném prvním setu proti Kasatkinové šanci na minimálně srovnání skóre, ale nedokázala dotáhnout vedení 5:2. V tie-breaku třiatřicetiletá Češka prohrávala už 2:6, odvrátila čtyři mečboly za sebou a pak ještě další dva, ale při celkově sedmém udělala dvojchybu a zkrácenou hru prohrála 9:11.

V pavouku dvouhry zůstala z českých tenistek už jen Karolína Plíšková, jež zahájí boj o pozici světové jedničky dnešním duelem 2. kola s Číňankou Wang Ja-fan.

V Cincinnati se nakonec nepředstaví ani jedna z finalistek z turnaje v Torontu, jenž se hrál minulý týden. Po kanadské šampionce Biance Andreescuové se v úterý krátce před plánovaným zápasem prvního kola odhlásila Serena Williamsová. Sedmatřicetiletá Američanka odstoupila kvůli stejnému zranění zad, jež ji v neděli donutilo vzdát za stavu 1:3 torontské finále proti Andreescuové.

Poprvé od pětisetového wimbledonského finále se na ATP Tour objevili Novak Djokovič a Roger Federer. Srbský šampion z londýnské trávy Djokovič, jenž v Cincinnati obhajuje titul, po trochu rozpačitém startu porazil v druhém kole 7:5, 6:1 domácího Američana Sama Querreyho.

Čerstvě osmatřicetiletý Švýcar Federer, sedminásobný vítěz Western & Southern Open, si za 61 minut poradil 6:3, 6:4 s Argentincem Juanem Iganciem Londerem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 6 735 690 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Medveděv (9-Rus.) - Edmund (Brit.) 6:2, 7:5, Bautista (11-Šp.) - Hurkacz (Pol.) 7:6 (8:6), 6:3.

2. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Querrey (USA) 7:5, 6:1, Federer (3-Švýc.) - Londero (Arg.) 6:3, 6:4, Carreňo (Šp.) - Isner (13-USA) 6:4, 6:7 (1:7), 7:6 (8:6).

Ženy (dotace 2 944 486 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Kasatkinová (Rus.) - Strýcová (ČR) 6:4, 7:6 (11:9), Wang Ja-fan (Čína) - Puigová (Portor.) 3:6, 7:5, 6:3, Keninová (USA) - Görgesová (Něm.) 6:4, 7:6 (8:6), Dijasová (Kaz.) - Pegulaová (USA) 7:5, 6:4.

2. kolo: Sakkariová (Řec.) - Kvitová (6-ČR) 6:4, 2:6, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články