Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvarteto na Švýcarsko: Plíšková, Strýcová, Allertová, Hradecká

Praha - Hrdinka posledních dvou utkání Karolína Plíšková a s ní Barbora Strýcová, Denisa Allertová a Lucie Hradecká jsou v nominaci na semifinále Fed Cupu proti Švýcarsku. Domácí tým bude hrát v nejsilnější možné sestavě se světovou desítkou Belindou Bencicovou a sedmnáctkou Timeou Bacsinszkou, nechybí ani bývalá světová jednička Martina Hingisová, jež je po svém comebacku deblovou jedničkou. Čtvrtou hráčkou je Viktorija Golubicová (137. tenistka ve dvouhře WTA). České vítězky uplynulých dvou ročníků budou hrát o postup do finále příští víkend 16. a 17. dubna na tvrdém povrchu v Lucernu. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web.

Kapitán Petra Pála se tentokrát musí obejít bez obvyklých opor - dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové a Lucie Šafářové, kterým se poslední dobou ve dvouhře nedaří a s kapitánem se dohodly, že semifinále vynechají. "Jsem rád za sestavu, kterou máme, a tak silný tým, jaký můžu v čele s Kájou mít. Máme nejlepší hráčky této sezony a máme alternativy do dvouher i do čtyřhry a můžeme to volit dle vývoje," řekl Pála při dnešním oznámení nominace.

"Nominace Švýcarek je bez překvapení a je to silný tým. Utkání je to naprosto vyrovnané a já věřím holkám a jejich výkonům ve fedcupu," řekl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Pála: Švýcarsko má silný tým, ale to my také

Jednička nebo trojka? Plíšková to neřeší

Světová osmnáctka Plíšková v poslední době převzala rolí lídra od Kvitové. Poprvé tým táhla loni v 1. kole v Kanadě a v listopadovém finále proti Ruskám řídila vítězný obrat. Třemi body se zasloužila i o únorovou výhru v 1. kole v Rumunsku. Fakt, že je jedničkou týmu, si nepřipouští. "Odehraju dva zápasy, a když bude potřeba, tak tři. Nevnímám, jestli jsem jednička, nebo trojka, to neřeším, a když nastoupím, tak se budu snažit vyhrát každý zápas," řekla Plíšková.

Zdravotně se cítí relativně bez komplikací. V relativním pořádku je také rameno, s kterým měla problémy. "Hodně se zlepšilo. Není to ještě stoprocentní, ale cvičíme. Nebolí, drží a jsem připravená na další část sezony," uvedla Plíšková.

Na pozici dvojky Plíškovou doplní Strýcová (33. dvouhra WTA), spolu získaly ve čtyřhře rozhodující bod proti Ruskám i proti Rumunkám. Strýcová prožívá povedený úvod roku, ale dvouhru ve Fed Cupu vyhrála naposledy v roce 2007.

Češky vyhrály soutěž čtyřikrát za posledních pět let a útočí na hattrick, což v minulosti dokázal tým s Helenou Sukovou a Hanou Mandlíkovou v letech 1983 až 1985.

Češky mají se Švýcarkami pozitivní bilanci

Švýcarky jsou mezi nejlepší čtveřicí ve Fed Cupu poprvé od roku 1998. Ve stejném roce uhrály také jediné vítězství nad českými tenistkami z dosavadních šesti vzájemných duelů a všechny tři body tehdy zařídila právě Hingisová.

"Máme tým dobře vybalancovaný a pokud jsou hráčky ve vrcholné formě, tak to s námi nemá nikdo lehké. Proti nám se musí bojovat do posledního míče," uvedl kapitán Heinz Günthardt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články