Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krupa má prý nového svěřence, po Berdychovi se ujme Strýcové

Praha – Dlouhá léta trénoval Tomáše Berdycha, nyní by se Tomáš Krupa měl ujmout jiné české tenisové hvězdičky. Podle informací portálu Tennis Arena stal dvaačtyřicetiletý Krupa novým koučem Barbory Strýcové. Česká čtyřka podle aktuálního žebříčku WTA, jež v tomto týdnu hraje turnaj na antuce ve švédském Bastadu, angažovala Krupu místo Jeroma Adamece, jenž jí vedl doposud. 

Barbora Strýcová
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

Pod vedením Francouze žijícího na Mallorce slavila devětadvacetiletá Strýcová největší úspěchy v kariéře, mezi něž patří čtvrtfinále loňského Wimbledonu a umístění na 20. příčce světového žebříčku. Po solidním startu do této sezony však Strýcová prohrála od březnového turnaje v Indian Wells šestkrát z deseti startů už první zápas, i proto se rozhodla po dvou letech pro změnu.

Dvaačtyřicetiletý Krupa spolupracoval se světovou šestkou Berdychem od konce roku 2008 do loňského prosince. Podle informací Tennis Areny nyní trénoval dvacetiletou Barboru Štefkovou, hráčku ze čtvrté stovky žebříčku. Fedcupová reprezentantka Strýcová pro něj znamená novou výzvu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články