Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych zvládl úvod turnaje v Halle, dařilo se i Strýcové v Birminghamu

Halle - Tenista Tomáš Berdych vstoupil do přípravného turnaje na Wimbledon v Halle vítězstvím 7:5, 6:3 nad Dominikáncem Víctorem Estrellou. Další dva Češi Jiří Veselý a Lukáš Rosol, kteří si na trávě v Německu mohli zahrát v druhém kole proti sobě, své úvodní duely prohráli. Dařilo se i Barboře Strýcové v Birminghamu, vyhrála 6:2, 3:6 a 6:2 nad Rumunkou Monicou Niculescuovou. V druhém kole ji tak čeká souboj s krajankou Lucií Hradeckou. Už do osmifinále postoupila Kateřina Siniaková, s turnajem se naopak rozloučily Tereza Smitková a Petra Cetkovská.

Vítěz turnaje v Halle z roku 2007 Berdych v prvním letošním duelu na trávě zaváhal jen v pátém gamu úvodního setu, kdy ztratil podání. Brejk si vzal okamžitě zpět a udeřil v dvanácté hře, v níž prolomil Estrellovo podání podruhé a i díky soupeřově dvojchybě získal první set. V druhé sadě už třetí nasazený Berdych komplikace nepřipustil a zápas uzavřel při svém podání čistou hrou. V druhém kole se devětadvacetiletý Čech utká s o jedenáct let mladším Chorvatem Bornou Čoričem.

Rosol prohrál 3:6, 4:6 se čtvrtým nasazeným Francouzem Gaëlem Monfilsem a ani na druhý pokus se nedočkal první výhry na trávě. Minulý týden vypadl v prvním kole i ve Stuttgartu.

Veselý hrál letos na trávě poprvé a v dramatickém souboji podlehl 1:6, 7:6 a 5:7 Kazachovi Michailu Kukuškinovi. Jednadvacetiletý český hráč byl přitom v třetí sadě krůček od vítězství. Za stavu 5:4 a při vlastním podání měl tři mečboly, ale nevyužil je, dovolil Kukuškinovi srovnat na 5:5 a v následujících dvou gamech už nezískal ani jeden míček.

Strýcová přešla přes Niculescuovou

Niculescuová ještě v pondělí neúspěšně bojovala v odloženém finále turnaje v Nottinghamu. Strýcovou v jediném vzájemném duelu na trávě před třemi lety v Hertogenboschi porazila, tentokrát však měla navrch česká hráčka a za téměř dvě hodiny postoupila. S Hradeckou, jež v pondělí vyhrála poprvé zápas v hlavní soutěži turnaje WTA Tour na trávě, má Strýcová pozitivní bilanci 3:1.

Devatenáctiletá Siniaková vyřadila v druhém kole sedmou nasazenou Němku Andreu Petkovicovou. Mladá Češka vyhrála za dvě a půl hodiny 4:6, 6:1 a 7:6. Smitková prohrála i druhý zápas v travnaté části sezony. Stejně jako před týdnem v Hertogenboschi podlehla v prvním kole Srbce Jeleně Jankovičové. S bývalou světovou jedničkou prohrála překvapivá osmifinalistka loňského Wimbledonu dvakrát 4:6. Cetkovská loni prošla v Birminghamu do třetího kola, letos však podlehla hned na úvod 4:6, 2:6 Marině Erakovicové z Nového Zélandu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články